zondag 13 oktober 2013

Kenteken, balkonnen, heg en broodjes!


 Zaterdagochtend regende het echt weer gigantisch...en dat terwijl ik net besloten had dat de balkonbakken nu toch echt aan het einde waren...maar ja, ik laat me niet drijfnat regenen! Dus gisterenochtend een rustig ochtendje gehouden. Aan het begin van de middag hebben we ons allemaal omgekleed en zijn we op ons 'paasbest' naar de Terra Mystica gegaan, voor het feestje van Gerhard en Burgi. Ze hadden de ruimte zelf helemaal gedecoreerd, met mooie kleden op de tafels en de bijbehorende decoratie, dingetjes opgehangen...het zag er heel fraai uit en heel gezellig! We werden ontvangen met sekt en er stond al het een en ander klaar...jeetje, een goede vriendin van Burgi en tevens de kok van de Kindergarten, had een taart gemaakt...W-A-U-W!! Ik heb nog nooit zo'n fraai uitziende taart gezien. Het was in de vorm van een opengeslagen boek, met de ene 'bladzijde' het wapen van Bleiberg en op de andere een tekst, alsof het een kopie van iets was, echt mooi en supergroot ook! De ene bladzijde had een koffiesmaak en de andere een nougat...heerlijk!! Erbij ook nog allerlei andere lekkere dingen, door vrienden gemaakt. Er werden wat voordrachtjes gedaan en natuurlijk de afsluiting van de inburgeringscursus, die overigens succesvol was, waardoor hij zich nu ook bleiberger mag noemen :). Echt leuk gedaan. Familie van zijn kant hadden een aantal oude foto's opgezocht en die werden dan geprojecteerd, Gerhard zelf vertelde er gebonden bij wie en wanneer het allemaal was. Het was totaal niet langdradig, maar gewoon leuk, zelfs voor de kinderen! De kinderen hadden helemaal een eigen hoek met een grote tafel vol knutselspullen en spelletjes en daarbij ook nog genoeg ruimte om te kunnen ravotten. Ze hebben zelfs nog even buiten gespeeld, wat natuurlijk wel interessant is op zo'n terrein! Rond half zes kwam er een buffet binnen en kon iedereen zich tegoed doen aan typische oostenrijkse kost. Na het eten werd er nog weer wat opgevoerd, de vriendengroep heeft de Strumpfhosentanz opgevoerd....Gerhard wilde dit namelijk zelf heel graag op zijn feestje erbij hebben...om een idee te krijgen wat dit is, moet je maar eens op youtube kijken en 'Strumpfhosentanz' invoeren...

Tijdens het feestje kwam Jordy ons vertellen dat ons kenteken van de auto weg was...het bleek geen grapje, het zat er echt niet meer op! Tja, wanneer ben je het kwijtgeraakt? Op de zaterdag zelf of al een dag eerder? Ow, wat balen was dat zeg! Onder de vrienden zit ook een verzekeringsmeneer die ons even uit heeft gelegd wat we moeten doen om geen boete te krijgen...
Op de terugweg ben ik nog even langs de bank en de winkel gereden, daar waar ik met de auto geweest was...normaal ga ik nooit binnen het dorp met de auto, maar het regende zo vreselijk hard, dat ik dus wel de auto gepakt heb, maar daar lag geen kentekenplaat.
Gelukkig konden we vanmorgen bij daglicht constateren dat de plaat op het oprit lag....fieuw!!!! Gelukkig maar!

Het bleek vanochtend wel droog te zijn met zelfs een heerlijk zonnetje erbij, dus ik ben na het ontbijt maar de balkonnen op geweest en heb alle bakken leeggekieperd over het balkon...de balkonnen goed schoongemaakt, de bakken buiten in de zon laten drogen en schoongeveegd en die liggen nu weer keurig binnen...maar wat is het nu kaal zeg:


 
 
Erik is weer verder gegaan met de heg, nu maar eerst alle takken en troep opgeruimd...kruiwagens vol zijn er weggebracht, zolang naast de komposthoop, met de bedoeling om het nog af te voeren. Voor nu blijft het even zo, want volgend weekend krijgen we nog weer gasten (nou ja, gasten...hihihi, mijn broer en familie) dus Erik wil niet weer nieuwe troep gaan maken:

 
Thijs heeft een paar weken geleden een recept voor broodjes mee naar huis gekregen, dit wilden we nog steeds maken, maar het is er nog niet van gekomen. Ik had van de week de laatste ingredienten in huis gehaald en Erik beloofde gisteren aan Thijs, dat hij Thijs zou helpen! Vandaar dat Erik samen met Thijs het brooddeeg voor heeft bereidt. Na het rijzen heb ik samen met Thijs broodjes gevormd en klaargezet voor de tweede rijs. Toen bestrijken en gedeeltelijk met Kurbiskernen bestrooid en dit is het resultaat, waarvan we vanavond de proef op de som nemen:


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dikke pluim voor Thijs ,alsof ze van de warme bakker komen !!! Knuffel van OMA ANNIE !!!

Anoniem zei

Ze zien eruit om in te bijten. Waren ze lekker???
Groetjes van Josina

huis tjokvol zei

ja dat is weer kaal he zo,n balkon,wat goed zeg die broodjes,ze zien er heerlijk uit