donderdag 17 oktober 2013

Opfrisbeurt, belastingaangifte en natuur

Nou, ik dacht dus dat ik de grote schoonmaak toch al gedaan had en nu het appartement 'alleen' maar even een opfrisbeurt zou hoeven geven...dat was ook wel zo, maar je verkijkt je er dan toch weer op! Maar goed, inmiddels zijn er vier bedden en het reisbedje opgemaakt, alles is stofvrij gemaakt, badkamer nog eens dunnetjes over gedaan, balkon nog eens geveegd en ik moest nog even naar de zolder, een aantal spullen er naar toe en dan toch maar even de mutsen en handschoenen ervan af gehaald. Tussendoor ook nog twee wassen gewassen en wederom aan het balkon gehangen, weer heerlijk in de zon. Vlak voor twaalven kwam Luuk thuis en ik ben Thijs op gaan halen, daarna nog even alle vloerkleedjes van het appartement uitgeklopt en op de plaats gelegd...morgenmiddag nog even een Kuchen bakken en dan zijn wij er klaar voor!
Net nog even het strijkgoed gelijk weggewerkt en zo even de aardappels schillen en dan ben ik er voor vandaag ook wel klaar mee! Heel misschien ga ik vanavond nog naar het Kurzentrum, er is daar een powerpointpresentatie van het Naturpark, die wordt gehouden door de 'manager' van het Naturpark, die woont in Bleiberg. Het lijkt me wel interessant, maar op dit moment heb ik eigenlijk geen energie meer...en ook niet zoveel zin...ik zie het wel.

Gisteren was er opeens een verrassing op de bankrekening! Heel apart, maar het tegoed van de belastingaangifte, die ik vorige week maandag in heb geleverd, was gewoon al bijgeschreven!! Ik snapte er eerst niets van, dat kan toch nog niet? Maar er stond duidelijk een referentie van het Finanzamt bij en dat terwijl ik nog niets per post ontvangen had! Uiteindelijk kwam er vandaag de specificatie per post. Nou ja zeg, zo kan het dus ook! Niks geen gedoe! Daar kunnen de 'blauwe enveloppen' met de slogan: makkelijker kunnen we het niet maken.... nog iets van leren! Deze aangifte is, met misschien een telefoontje plegen, goed door een ieder in te vullen.

Ach en verder blijven we gewoon lekker genieten van de natuur om ons heen:


De foto van Thijs hieronder, is vanochtend om 7.35u genomen...kijk eens op de achtergrond, daar zie je het zonnetje al op de Erzberg schijnen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Belasting !hoe makkelijk kan het zijn .....En het altijd leuk om het op de rekening re zien staan !!!!!! Ma ....