dinsdag 28 januari 2014

Chloor en voorlichtingsavond

Maandag ben ik begonnen op de slaapkamer van de jongens, de posters en dergelijke wat er aan de muren hing eraf gehaald, overbodige spijkertjes en haakjes eruit getrokken, een overbodige gordijnrail van het plafond gedraaid, bureau's verplaatst...en toen had ik de wand die ik helemaal vrij wilde hebben dan ook helemaal vrij! Vanmorgen heb ik die muur, hopelijk daadwerkelijk voor de laatste keer, behandeld met chloor (werkt net zo effectief als schimmelspray... ik spreek uit ervaring) en daarna twee ramen tegen elkaar open gezet om flink te luchten, morgen neem ik de muur helemaal af met een sopje, maar ik heb al gezien, dat deze in elk geval helemaal goed schoon is geworden! Dat is wel het voordeel, van twee woningen, we hebben hierboven geen last van de (chloor)lucht en de slaapkamer kan een paar dagen goed luchten en vervolgens een grote schoonmaakbeurt krijgen, voordat de jongens er weer naar toe gaan!
Ook zijn gisterenochtend de radiatoren al geleverd! Wauw, dat is nog eens snel en het zijn ook nog eens hele mooie en hele zware...

Gisterenavond heb ik een voorlichtingsavond op Jordy's toekomstige school gehad! Ik ben door een andere moeder opgehaald en na het oppikken van de derde moeder zijn we naar de school gegaan...in de dikke sneeuwvlokken! Ik had helemaal niet in de gaten dat het begonnen was met sneeuwen, maar er lag al een paar centimeter! Blijkbaar was het redelijk onverwacht, want met het ruimen waren ze niet echt vlot...het was aardig glad op de weg! De voorlichtingsavond duurde iets langer dan een uur, er werd verteld over de manier van lesgeven en hoe ze bepaalde dingen aanpakken, de juf heeft zich voorgesteld en zelfs de burgemeester was aanwezig! Hahaha, wel heel apart! Maar goed, de burgemeester was er voornamelijk voor het houden van een kleine toespraak...er wordt namelijk gediscussieerd over het voortbestaan van die school op die plek... er gaan allerlei verhalen de ronde, over het eventueel samenvoegen van de Volksschule, Kindergarten en de NMS, maar daarna toch ook weer niet. De burgemeester heeft ons even voorgelicht over wat hij weet en hij gaat er vooralsnog helemaal vanuit dat de school gewoon blijft voortbestaan zoals die nu is. Laten we het hopen, want het is een mooi gebouw, gezellig ingericht en het is een kleine school met weinig leerlingen, waardoor de leerlingen ieder goed de aandacht kunnen krijgen. De juffen kennen alle kinderen, weten hoe de kinderen zijn en bij welke familie ze horen, wat er eventueel speelt etc. het is allemaal heel persoonlijk! Ik ben helemaal blij met alles wat ik gisteren gehoord heb! De inschrijvingsformulieren zullen waarschijnlijk volgende week komen.
Jordy zal dan een buskind worden. Iets nieuws voor ons, maar voor Oostenrijkers de normaalste zaak van de wereld! Je hebt recht op een buspas, als er in elk geval één bushalte tussen de opstap en uitstapplaats zit...volgens mij zitten er voor Jordy straks twee tussen....lopen zal het een minuut of twintig zijn, dus als de bus gemist wordt, kan hij gewoon lopend! Voor een buspas betaal je jaarlijks een bijdrage...van € 20,00.

Toen we naar buiten liepen, had het flink doorgesneeuwd! De auto was helemaal bedekt onder minstens 5cm sneeuw... ik ben thuis afgezet en heb toen samen met Erik eerst de radiatoren naar boven gedragen...pfieuw, dat ging net! Ietsje zwaarder en Erik had het met de buurman samen kunnen doen, maar het is gelukt! We hebben koffie gedronken en toen hebben we, om ongeveer 21.30u de jas aangedaan...en het oprit vrij gemaakt:


Vanmorgen ben ik gelijk met Erik opgestaan en hebben we samen nog een keer het oprit gedaan, gelukkig lag er niet zo'n pak als gisteravond, maar genoeg om er niet met de auto overheen te gaan rijden. Het is inmiddels wel weer een prachtig plaatje buiten:


Thijs op weg naar de Kindergarten vanmorgen

Gehaald! Thijs wilde voorop lopen en moest daarmee
het spoor maken...en dat is best zwaar voor die
korte beentjes!

Verder heb ik vanmorgen de keuken beneden helemaal schoongemaakt, dus zo langzamerhand hoef ik niet meer met lege handen de trap af...de minder gebruikte keukenattributen kunnen allemaal weer ingepakt worden in onze eigen keuken!

1 opmerking:

Liesbeth zei

Weer prachtige beelden.Sneeuw is echt mooi hé,spijtig dat het hier druilerig en koud blijft!

Groeten,

Liesbeth