woensdag 11 juni 2014

Klussen...

Er wordt rondom het huis nog volop geklust, helaas hebben we ook een poosje minder goed weer gehad, maar nu kunnen we er weer tegenaan! De plek waar de konijnenren komt te staan, krijgt al gestalte...bedenk niet: ''goh, dat heeft lang geduurd...'' , want ik denk dat Erik dan niet vrolijk wordt!! Haha, het gat wat je ziet, waar Erik in gehurkt zit, daar is flink wat zweet voor nodig geweest om het erin te krijgen! De grond die we hebben, bestaat nu eenmaal voor een deel uit zand en dan voor een heel groot deel uit stenen...de schep kon dus niet één keer gewoon de grond in, maar moest steeds de grond in gewrikt worden! Maar goed, het gaas ligt nu op de bodem en ik heb er samen met Jordy het schoon gezeefde zand weer in geschept, maar dit is nog niet genoeg... 

tja, voordat Erik hier weer mee verder kan, móet toch echt eerst de trap naar de voordeur gerepareerd worden!! Zoals ik al eerder gezegd heb, laat een winter hier flinke sporen na en dan ook vooral in bestratingen...de trap naar de voordeur is een zeer onhandige trap, loopt niet lekker, maar ja, hij zal toch nog wel echt even mee moeten gaan voorlopig! Een flink aantal grindtegels zijn losgeraakt... afgelopen jaar begonnen een aantal al los te zitten, maar na de afgelopen winter, was het toch wel heel erg. De lijmlaag onder de tegels is volledig kapot, de tegels zitten helemaal los en als er dan iemand verkeerd op gaat staan, zouden er misschien ongelukken kunnen gebeuren! Erik had er voor de afgelopen periode al een paar wigjes onder gezet, zodat de tegels niet konden kiepen, maar we krijgen dit weekend weer gasten, vreemde gasten, en dan willen we het aangezicht toch wel weer strak hebben! Vandaar dat Erik gisterenavond de loszittende tegels eruit heeft gehaald, de boel schoon heeft gemaakt en nu is Erik bezig om ze er weer vast in te lijmen!En dan de Radfahrprüfung! Vanmorgen om 7.30u ben ik met Jordy en Thijs op de fiets naar Bleiberg Nötsch gegaan. Luuk bleef nog heel even in huis en is toen naar school gelopen. Om 7.45u moest iedereen bij de afgesproken plek staan, gewapend met een complete fiets (dus met lampjes, reflectoren in de wielen en op de pedalen etc.) en een goedzittende helm. Ik heb gewacht tot de juf van Jordy er was, net als de politie die de Prüfung afneemt en toen ben ik met Thijs weer naar huis gefietst, fiets neergezet en toen Thijs lopend weggebracht.
Rond half tien hoorde ik de groep lopen, de groep van Jordy. Ze zouden na de Prüfung weer naar school lopen en ik had Jordy gezegd, dat ik de fiets op dat moment van hem over zou nemen en thuis neer zou zetten. Allemaal lachende gezichten trof ik aan en inderdaad, alle kinderen hadden de Prüfung goed doorstaan!! Joehoe, het fietsrijbewijs is dus binnen!! Eén kindje uit Jordy's klas heeft niet deel mogen nemen, want dit kindje had de schriftelijke Prüfung tot twee keer toe niet doorstaan...

De temperatuur van de afgelopen dagen liegt er niet om! Met gemak zitten we al dagen boven de 30 graden...volle zon en bijna geen zuchtje wind...ik heb er dus voor de avonden een taak bij: Sproeien! Veel van het gezaaide gras is er al wel door, maar ik heb inmiddels al twee keer bijgezaaid en het is nog jong gras...ook ben ik nog in de tuin bezig geweest en wil ik mijn mooie rotstuin natuurlijk wel mooi houden!! Vandaar dus dat ik een flinke sproeironde door de tuin doe in de avonden en ook de balkons moeten natuurlijk bijgehouden worden! Twee keer per dag krijgen de bakken met dit weer water en ook de uitgebloeide bloemetjes er steeds netjes uithalen...maar ik doe het graag!! Het staat gewoon mooi, ik heb er lol aan en je ziet de planten en bloemen groeien en meer kleur krijgen! We krijgen ook weer veel reactie op onze rotstuin aan de straatkant, veel mensen blijven even stilstaan en bekijken alles :-), zo leuk! Mensen die mij vorig jaar hebben zien beginnen met deze tuin, gasten uit het Kurzentrum, die trof ik de afgelopen weken weer. Ze komen al elf jaar met twee stellen naar Bad Bleiberg, kenden het huis dus ook in onbewoonde staat en net als vorig jaar, toen ze al vele complimenten over de tuin en het huis maakten, bleven ze ook nu weer staan. Inmiddels heb ik ze in de afgelopen weken meerdere keren gesproken (ze zullen nu weer naar huis zijn) en ze vinden het prachtig allemaal en dat vind ik dan weer heerlijk, dat mensen zich zo uiten en positief zijn en ze zien het ook echt, ze hebben echt van alles opgenoemd, wat er sinds vorig jaar veranderd is aan het huis en de tuin!

1 opmerking:

Anoniem zei

Erik laat je vingers wel heel met die grindtegels en Jordy gefeliciteerd met je fietsdiploma,heel erg goed.Karin fijn dat de gasten van het Kurort zien dat er steeds veel veranderd en dan zien ze de grote renovatie van jullie fundering en riolering nog niet eens . Fijn dat jullie voor jullie eigen gasten alles zo goed voor elkaar maken.Groeten (O)ma en(O)pa.