vrijdag 13 juni 2014

Bomen, Frauenarzt en onweer

Een tijdje geleden schreef ik al eens over de bomen op het stuk grond achter ons huis. Ik heb nagevraagd bij de verzekering, wat er gebeurd, als er een boom omvalt en ons huis beschadigd (ik ga nog niet gelijk van erger uit). Ik wilde weten, dat dan niet wij zelf aansprakelijk gesteld kunnen worden, want ik hoorde hier de raarste verhalen rond gaan. De mevrouw van de verzekering heeft het nagevraagd bij de specialist op dat gebied en kon mij vertellen, dat inderdaad iedereen voor zijn eigen begroeiing verantwoordelijk is, ook als een stuk grond langer niet in de gaten gehouden wordt, dan nog is de eigenaar van het stuk grond verantwoordelijk voor eventuele schadeposten. Ze raadde mij wel aan, om foto's te maken van de bomen die direct achter ons huis staan. Mocht er daadwerkelijk een flinke tak uitknappen bijvoorbeeld, dat de eigenaar dan niet kan zeggen: ''maar die komt niet uit mijn boom...''. Tja, ik heb dus flink wat foto's gemaakt van de bomen en misschien toch ook maar een keer de eigenaar aanschrijven, niet boos, maar gewoon even attent maken, dat er misschien wel eens naar de bomen gekeken moet worden.

Inmiddels heb ik het eerste artsenbezoek achter de rug! Gisteren bij de ''Frauenarzt'' geweest. Haha, ik ben niet zo goed in het vinden van wegen, dus ik heb eerst op de computer gekeken, waar ik moest zijn en toen de kaart erbij gepakt. Gelukkig vond ik het in één keer! Ik ben bij een Privatarts geweest, dat voelde bijna luxe! Aangezien wij een privéverzekering erbij hebben, mag ik daar dus naar toe, zonder op extra kosten te komen zitten. Je betaalt namelijk de behandeling contant en je krijgt een deel terug bij de Krankenkasse en de rest van de privéverzekering. Normaal zou ik niet naar zo'n arts toe gaan, maar de mevrouw van de verzekering gaf echt aan een voorkeur te hebben voor dit soort artsen, bijna nooit een wachttijd in de wachtkamer (dat klopte in elk geval), snelle afspraak (klopte ook) en het is meestal gemoedelijker (dat klopte zeker!). Onze huisarts had haar min of meer aanbevolen omdat ze goed gewaardeerd werd op internet...al kent hij haar zelf niet, omdat hij hier natuurlijk nog nieuw is! Tja, ik kende nog geen enkele ''Frauenarzt'' hier, dus daar kon ik niet over oordelen, maar het klonk wel prettig in elk geval en in dit geval dus ook nog een vrouwelijke arts! Haar praktijk zit in een heel oud gebouw, gelukkig stonden er namen van artsen op de poort, anders was ik er niet zomaar naar binnen gegaan geloof ik! Gelukkig zat er een heel spontane vrolijke assistente, die de gegevens op heeft genomen en toen kon ik gelijk met de arts meelopen, die net uit haar ruimte kwam. Een rustige en open vrouw, de vijftig gepasseerd (ik ben slecht in schatten...) en haar kamer bestond uit een soort woonkamertje! Twee bankstellen, een salontafel waaronder ze haar toetsenbord vandaan haalde en van alles hing er aan de muren en stond er in de vensterbanken, leuk! We maakten een praatje en daarna naar de onderzoeksruimte, ook gezellig ingericht en ze bleef ook gezellig kletsen, over koetjes en kalfjes, over ons huis, over de kinderen etc. Ik ben dus tevreden, de Frauenarzt is helemaal tevreden en ik hoef pas over een jaar tot anderhalf jaar terug te komen! Nou ja, het voelt wel weer prettig nu, alles is weer eens goed gecontroleerd!

Gisterenmiddag, toen ik dus bij de arts was, brak de hemel open!! Na dagen van flinke hitte, kwam er dan nu toch een flinke onweersbui en heeeeel veel regen! Achteraf vernam ik, dat in Villach het toch een flink stuk harder tekeer is gegaan en ook meer regen is gevallen, maar in Bleiberg heeft het gisterenavond nog ''netjes'' geregend, ik hoefde dus voor de verandering een keer niet te sproeien! Vandaag schijnt de zon, maar het begint alweer te betrekken af en toe, het zou vanmiddag nog weer een keer kunnen gaan onweren, we zien het wel.
Vanmorgen heb ik me gestort op het bakken van een Kuchen voor de gasten, een was opgehangen en de ordner die in het appartement staat weer 'up to date' maken. Ik heb prijzen gecontroleerd, van uitstapjes die ik in de map heb zitten, nieuwe telefoonnummer van de nieuwe huisarts moest er nog bij en wat andere informatie bij de map in gedaan, al met al redelijk wat zoek-, speur- en printwerk, maar de map is er weer klaar voor!

1 opmerking:

huis tjokvol zei

sorry dat ik zo weinig kan lezen nu,ik mis je verhalen wel,wat genieten jullie daar zeg,wat een leuke foto,s,vooral op de trampoline en dan de bergen erachter,wauw echt mooi.

gr yvonne