zondag 15 juni 2014

Vaderdag, aardbeien en grasmaaien

Wij wensen in het speciaal onze vaders een:

fijne vaderdag 1201
verf strepen
fijne vaderdag

maar natuurlijk geldt het voor alle vaders die dit lezen :-)
Wij hebben vaderdag al gevierd, op de Oostenrijkse vaderdag...vandaar dus dat deze dag een normale zondag voor ons is!

Wij hebben vandaag bezoek gehad! Een oud collega van Erik is geweest! Heel erg leuk, dat op deze manier mensen, tijdens een vakantie, even langskomen! Gewoon even bijkletsen, laten zien waar we wonen, wat drinken...echt leuk en gezellig!

Gisterenochtend ben ik na het ontbijt weer naar het aardbeienveld gereden en heb er nog een emmer vol aardbeien geplukt! Het weer was er namelijk perfect voor geweest, op vrijdag wat regen en ook zon en inderdaad op zaterdagochtend geweldig mooie dikke rode aardbeien! Op de terugweg heb ik de broodbestelling meegenomen en een kilo perziken. Van de kilo perziken heb ik samen met een kilo aardbeien jam gemaakt! Gewoon proberen, hahaha, of het smaakt weet ik nog niet, we hebben nog teveel jam aangebroken, dus of het daadwerkelijk smaakt, horen jullie nog! Ook heb ik weer een kilo de vriezer in gedaan en de rest wordt weer heerlijk opgegeten in de joghurt, op beschuit of lekker zo tussendoor :-)
Bij elkaar hebben we nu 12 kilo aardbeien van het veld gehaald...4 kilo zijn gewassen en gesneden de vriezer in gegaan en van 5 kilo is er jam gemaakt! Wij kunnen dus weer even verder!

Onze gasten waren er gisteren mooi op tijd en gelukkig helemaal tevreden over de woning, dus dat is weer fijn!
De heren hebben gisteren en eergisteren de buitenboel weer helemaal gemaaid en netjes gemaakt, alles ligt er weer netjes bij. De buurman zag dat Jordy aan het grasmaaien was vrijdag, dus hij stopte en vroeg of Jordy ook bij hem het gras kon maaien...hij had het zelf namelijk te druk en er niet bepaald zin in, Jordy daarentegen wilde het heel graag! Vandaar dus dat Jordy gisterenochtend bij de buurman het gras gemaaid heeft en Luuk heeft met de kruiwagen het gras weggebracht. Buurman blij, jongens blij! Haha, Thijs heeft er met de traptrekker gespeeld en zo zaten dus onze drie heren al heel op tijd aan het ijs, wat later aan de chocolade en wat drinken en ze kregen ook nog wat in de hand gedrukt toen het grasveld klaar was!

1 opmerking:

huis tjokvol zei

zo zeg dat zijn heeel veeeel aardbeien je bent er maar druk mee,maar ze zijn dan ook erg lekker.

gr yvonne