woensdag 18 juni 2014

Ren, Fronleichnam en barbecue

Nou, als de plek van de ren klaar is, krijgen Snoopy en Speedy het wel heel deftig! Hieronder op de foto is te zien hoe het er nu bij ligt. De tegels die er liggen, zijn nog niet klaar, er moet nog wat geslepen worden en de laatste twee moeten er dan ook nog in. Het gras zit er al wel in! Erik heeft het gras achter uit de helling gehaald, hier ingelegd en opgevuld met schone grond, voeding erover gedaan en nu dus volop water geven! Op de hoeken komen nog profielen, waar de ren aan vastgezet gaat worden. De stal komt er links naast te staan, met dus straks een doorgang van de stal naar de ren! We hebben een kattenluikje gekocht en die gaat Erik aan de zijkant in het hok bouwen en dan met iets van een tunneltje de ren in...zoals ik al zei, ze krijgen het deftig voor elkaar! Zo hoeven de jongens ook niet meer steeds zelf de Hasen naar buiten te dragen en later in de dag weer ergens uit een gegraven hol zien te krijgen, om ze weer in de stal te kunnen zetten :-)
Rondom willen we het afwerken met steentjes...het wordt wat!

Maandag, toen ik na het artsenbezoek Erik bij het werk afgezet heb, ben ik naar de bouwmarkt gereden en heb er een regenton gehaald, die komt achter het huis, met een kraantje. Ook heb ik twee van die tuinkussenboxen meegenomen. Eentje voor de tuinkussens in de stoelen van de gasten, die zetten we aan die kant van het huis, waar de gasten naar het terras toe lopen. Nu liggen de kussens in de garage, vorig jaar hadden we ze op het tussenstuk van de trap naar het appartement liggen en dat is niet altijd handig voor gasten die geregeld buiten zitten. De tweede box is voor onszelf en komt straks onder het balkon te staan. De tuinkussens hoeven nu dus niet meer overal rond te zwerven, maar kunnen netjes in de boxen!

Als de ren en de stal onder het balkon weg zijn, dan kan ik daar alles glad maken. Het is daar bijna een woestijn inmiddels...er komt geen regenwater, het zand is er kurk en kurkdroog... ik wil daar de stenen weghalen die de konijnen in de afgelopen twee jaar naar boven hebben gegraven :-( en dat zijn er heeeeeel wat! Vervolgens schoon zand erop en voorlopig gras inzaaien...is niet zo handig misschien, want we zullen het vaak water moeten geven, maar om er nu al bestrating in te leggen, is er de tijd niet voor. Dat zou anders betekenen dat Erik de hele zomer met de bestrating bezig is, want je valt ook dan weer van het één in het ander. Voor nu dus gras en volgend jaar zien we verder, er zijn voorlopig nog meer dan genoeg andere karweitjes rondom het huis! En als het allemaal glad is onder het balkon, dan kunnen we er wat leuke dingen aan de muren ophangen! Ik heb nog twee grote windlichten, we hebben nog houtsnijwerk-gezichten (gekregen van Eriks ouders) en misschien hangen we er de oude zeis ook wel op! Maar eens zien hoeveel ruimte er is, maar ik wil het er wel gezellig maken, zodat we er ook kunnen zitten met een beetje regen bijvoorbeeld of juist als het ontzettend heet is, want dan zit je er uit de zon!

Morgen is het een feestdag in Oostenrijk! Fronleichnam. De jongens hebben dus vrij van school en Erik van het werk. Het werk zit op vrijdag ook dicht, dus Erik heeft vanaf vanmiddag al lekker weekend! Thijs heeft vrijdag een uitje met de Kindergarten naar de brandweer, dus hij gaat in de ochtend nog wel weg. Wij hebben nog niet echt plannen gemaakt om erop uit te trekken, want we willen nu eindelijk toch wel de ren en de stal op de plek krijgen....
Zaterdag hebben we waarschijnlijk wel even een onderbreking! Er werd namelijk door Martina het voorstel gedaan om op een vrije barbecueplaats langs de Gail te gaan barbecueën! Leuk! Het schijnt een mooie plek te zijn, waar kinderen met water kunnen spelen en kunnen klauteren en waar ze brood kunnen bakken boven een vuur... ik ben heel benieuwd, want je weet natuurlijk niet van te voren of de plek vrij is, maar zoals het er nu voorstaat gaan er in totaal vijf gezinnen mee!

Geen opmerkingen: