vrijdag 20 juni 2014

Brandweer, kattenluik en ruimte!

De volgende vrije dag zit er alweer op! Thijs heeft een leuk uitje gehad, is met de bus naar de brandweer toegegaan, hebben er van alles mogen doen, de brandweer heeft een Jause verzorgd en ze zijn met de brandweer weer terug naar de Kindergarten gebracht!! Helemaal leuk!!

Hier is vandaag weer flink geklust! De bestrating in de ren is geslepen, de bestrating ernaast, waar het hok op komt te staan is gelegd. Het hok zelf, daar heeft Erik een stuk van de poten afgezaagd, zodat het goed uitkomt met het kattenluikje...het kattenluikje zit inmiddels in het hok en dit weekend nog wordt het zo klaar gemaakt, dat de konijnen er gebruik van kunnen gaan maken! Het hok is nu voor de jongens in elk geval veel makkelijker, omdat het een stuk lager is geworden, ze hebben nu geen bankje meer nodig om het hok schoon te maken bijvoorbeeld! De konijnen hebben de ren op de nieuwe plek vandaag kunnen verkennen, hahaha, de één sjeest rond en begint gelijk aan het gras te knabbelen en de ander duikt eerst het vertrouwde hok in en komt er later heel voorzichtig uit...stapt met één pootje op het gras en strekt daarna eerst haar nek uit om te zien of alles veilig is!!

Zelf heb ik onder het balkon stenen weggehaald, geharkt en met de bladhark bezig geweest. De muren geveegd en de onderkant van het balkon ook en toen heb ik gesproeid, nog een keer met de hark en bladhark, weer sproeien, bemesting erop, weer gesproeid en daarna gras gezaaid...en nu is het voor de komende tijd even afgezet, zodat het gras er hopelijk goed door kan komen! Sinds dat we hier wonen, is dit voor het eerst dat het helemaal leeg is onder het balkon...hahaha, het eerste wat we tegen elkaar zeiden, toen de ren en de stal eronder weg waren: ''tjee, wat een ruimte!'' We kunnen er straks in elk geval droog zitten, of uit de zon...en ik kan de hangmat er laten staan! Het is in elk geval niet meer de bedoeling dat het een pakhok gaat worden...

1 opmerking:

huis tjokvol zei

super,jullie zijn ook altijd maar druk,maar wel met een mooi en opgeruimd huis en tuin,haha dat kan ik hier op dit moment niet van zeggen,ppfff wat een puinhoop hier.

gr yvonne