donderdag 19 juni 2014

Konijnendag

Wij hebben onze Feiertag goed besteed vandaag! Alles in het teken van de konijnen :-)
Erik had gisterenavond de ren al onder het balkon weggehaald, de deksel ervan af geschroefd, net als het trapje en met een handstoffer helemaal afgenomen. Zo kon ik vanmorgen gelijk beginnen met beitsen! Jordy heeft de helft van het trapje gebeitst, ik de andere helft en ook de ren twee keer in de beits gezet, het konijnenhok helemaal van buiten en toen ik het getimmerde hok van de jongens wilde doen, was de beits toch echt op (een blik van 750ml...)...die moet dus nog afgemaakt gaan worden. Ook moet er nog meer gebeitst gaan worden, dat kan als de deksel van de ren klaar is, die wordt anders namelijk! Er komt op twee derde van de bovenkant een soort golfplaatdak op...zo kunnen de konijnen in elk weertype buiten zijn en tevens als behoudt van de ren. De tegels moeten ook nog afgemaakt worden, maar Erik wilde vandaag niet gaan slijpen ivm de feestdag...netjes hè?De konijnen hebben vandaag dus weer even in de oude driehoek-ren vertoefd...en dat vonden ze niet zo heel gezellig...ze zaten de hele tijd te katten op elkaar, grommen zelfs en bijten naar elkaar, we hebben ze dus maar afwisselend in de ren gedaan en de ander in de stal en Jordy en Luuk hebben ze geregeld gezelschap gehouden:

Bij het onderstaande projectje raakte de beits dus op:

Luuk heeft van de deksel van de ren het oude materiaal eraf geschroefd en Thijs heeft geholpen met het verplaatsen van steentje, in de aanhanger van de traptrekker!

Haha, vanmorgen hebben we even goed bekeken hoe de konijnen in de ren onder het balkon gegraven hadden...want inmiddels is alles onder het balkon weg en kunnen we daar alles netjes gaan maken, maar dat was toch wel een flink iets waar ze mee bezig waren!! De hele schep paste er in de lengte in!! Het bleek dat ze dus al zover gegraven hadden, dat ze zich alleen nog maar weer omhoog hadden hoeven te graven en dan waren ze weer eens ontsnapt...maar gelukkig komt het niet meer zover!

Morgen gaan we weer verder! Erik is ook nog vrij en Thijs heeft een uitstapje van de Kindergarten naar de brandweer.
Morgenmiddag komt er iemand kijken naar de twee kasten die ik te koop heb staan en zaterdagochtend gaat Erik drie schuttingdelen ophalen! Bij Willhaben kwam ik ze tegen, eigenlijk precies dat wat we zochten! Ik heb een bod gedaan, er kwam een bod terug en we konden het eens worden over de prijs! Deze drie delen komen dan als het ware op de rand van de helling te staan, daar waar we de heg weg hebben gehaald. We willen er namelijk vanaf de hoek eerst een hoog deel hebben staan en daarna verder met wat laags, maar geen schutting helemaal. We hoeven ons niet te verstoppen! En zo komen we steeds een stapje verder, heerlijk! Er zal nog vreselijk veel moeten gebeuren buiten, maar niet allemaal dit jaar...daar hebben we het geld en de tijd niet voor en we willen ook nog genieten ipv alleen maar klussen!

2 opmerkingen:

huis tjokvol zei

wauw dat word super mooi,gezellig zo met z,n allen,heel veel succes.

gr yvonne

Dagelijks Brood zei

Dat wordt een mooie ren zo voor jullie konijnen! Volgens mij is het bij jullie beter weer als in Nl zo aan de foto's te zien...;-) groetjes!