dinsdag 29 juli 2014

Kirchtag, Pfarrturm en Drauschifffahrt

Zo jammer, dat het weer niet echt heerlijk zomers is...waar we vorig jaar drie hittegolven hebben gehad, zijn we nu al blij als de zon volop schijnt...en dat hebben we al een paar dagen niet op die manier gehad. Erik heeft deze week alleen nog vrij, we hebben nog een lijstje met dingen die we willen ondernemen, maar waarschijnlijk zal niet alles gedaan kunnen worden, of laat ik het zo zeggen, zijn we al blij dat we nog iets van die dingen kunnen ondernemen zonder regen! We willen nog graag de Tscheppaschlucht in Ferlach doen, met bruggen, rotsen, water en lekker lopen daar...maar ja, het zou fijn zijn dat het in elk geval dan droog is... ook staat de Ankogelbahn in Mallnitz nog op ons lijstje...daar ga je met een kabelbaan hoog de bergen in en daar kun je weer wandelen, dus ja, ook daar zou droog weer en het liefst wat helder weer wel op zijn plaats zijn...laten we hopen dat we één van beide dingen deze week in elk geval nog kunnen doen! Natuurlijk komen er nog genoeg weekenden dat we er nog op uit kunnen, maar Erik heeft nu eindelijk lekker twee weken met ons vrij en dan dit weer...het is niet koud buiten, maar ja... ach, laat ik niet klagen, laat ik zeggen dat ik het gewoon jammer vind :-)

Gisteren zijn we er wel op uit geweest. Waar ik in elk geval richting Villach wilde gaan om voor Thijs de Schultüte in orde te maken, opperde Erik dat we het wel konden combineren met bijvoorbeeld de Drauschifffahrt! De rondvaart op de Drau hadden we namelijk nog nooit gedaan en je zou er droog kunnen zitten met eventueel slecht weer! Zo gezegd zo gedaan. We hebben een aantal spullen ingepakt en zijn vertrokken, we wilden eerst naar een andere winkel om onderdelen voor de grasmaaier te halen, maar hoe verder we naar het centrum kwamen (de hoofdopstapplaats voor de rondvaart is in het hartje centrum), hoe drukker het werd...de Villacher Kirchtag! We wisten dat deze zou beginnen, Erik en ik hadden beiden er speciaal nog onze bovenkleding op aangepast met een Trachtkleding, maar het was nog maar ochtend en we hadden het daardoor niet zo druk verwacht...we besloten de winkel later te doen en een parkeerplek voor de auto te zoeken! Daardoor waren we behoorlijk op tijd in het centrum en konden we alvast een ronde langs de kraampjes doen. We kwamen bij de kerk in Villach en besloten om de Pfarrturm te beklimmen! De Pfarrturm is een hoge toren bij de kerk waar je met de Kärntencard vrij in mag en waar je vervolgens uitzicht over heel Villach en de omgeving hebt!

We hebben ons daar even vermaakt en genoten van het uitzicht en daarna zijn we naar beneden gegaan en richting de Drau gelopen, na bij de bakker nog eerst een heerlijke lekkernij mee te hebben genomen.
Ons viel de rondvaart een beetje tegen. Het is wel leuk om alles van de 'andere' kant als van de weg te bekijken, maar het uitzicht was voor ons niet heel spectaculair, gelukkig maar dat het ook een onderdeel van de Kärntencard is :-). Nee, doe ons maar de rondvaart op de Ossiachersee of de Millstätter See.


Na de rondvaart hebben we nog weer een stukje door Villach gelopen en daarna op weg naar de winkel voor de onderdelen van de grasmaaier. Zo hadden we dus toch vrij onverwacht een behoorlijke dag vol!

Ach en vandaag was een lekkere klungeldag. Ik heb in het huishouden wat gedaan, mijn Trachtenblouse gerepareerd, waar het elastiek van geknapt was en ik heb nog een pan met gesneden fruit klaar staan, waar ik zo nog jam van ga maken! Erik heeft de grasmaaier een grote onderhoudsbeurt gegeven en wat geklungeld in de tuin, auto schoongemaakt...en de jongens vermaken zich ook weer eens prima :-)

En even een p.s. voor  Claudia uit Nederland... je hebt gereageerd op mijn blog vorige week (die van de 21e juli). Ik wil graag reageren, maar daarvoor is het wel handig dat ik een mailadres o.i.d. heb... :-) Als je die kunt doorgeven, dan zal ik reageren!!

Geen opmerkingen: