donderdag 24 juli 2014

Update en verjaardag

Zow, inmiddels mag ik wel weer even een update verzorgen!!
Maandag was Jordy dus jarig, we hebben het gezellig gevierd met mijn broer en zijn gezin! Zij waren nog bij ons om de vakantie te vieren!
Hier een foto hoe Luuk en Thijs de cadeau's voor Jordy nog 'bewaken':

En nu is Jordy aan het uitpakken:

Het weer was een beetje twijfelachtig, vandaar dat we lekker op het balkon gezeten hebben, wat meer uit de wind en voor als het zou gaan regenen, konden we daar droog zitten:


In de avond hadden we nog een kleine verrassing voor Jordy in petto, we zijn naar de pizzeria gegaan!! Geen van de kinderen was er iets over verteld en het was dus niet alleen voor Jordy een verrassing!
Al met al was de verjaardag van Jordy geslaagd, hij heeft een heerlijke dag gehad, gekregen wat hij zich gewenst had en ook nog eens een hele stapel kaarten ontvangen...helemaal geweldig!!

Dinsdagavond zijn mijn broer en zijn gezin weer vertrokken, de kinderen hebben echt op het allerlaatste moment nog even samen een spelletje gespeeld: ''Affenalarm''


Gisteren was het een volle dag. Ik heb het appartement helemaal weer op orde gebracht, ik heb alles schoongemaakt, ook de keuken helemaal en alle kasten. Meer uit het idee, dat vanaf de volgende gasten er niet meer zo heel veel poetstijd is tussendoor, wel om alles normaal schoon te maken, maar nu kon ik dus wat extra dingen doen! Ook de was allemaal weggewerkt...pffff, dat was nogal wat, omdat ik de dag ervoor namelijk ons eigen beddengoed allemaal verschoond en gewassen had en nu dus de hele bubs van het appartement nog eens! De wasmachine heeft overuren gemaakt :-) gelukkig maar, dat we er één hebben!! Erik heeft ook een aantal karweitjes opgepakt en met de kinderen wat ondernomen, gezorgd voor het eten tussendoor en zo was de woensdag eigenlijk voorbij voor we er erg in hadden!

En vandaag ben ik dus jarig! Aangezien de vaste groep van ons dus nog op vakantie is en we eigenlijk niet in het specifiek vermeld hadden aan de anderen, dat we een verjaardag zouden vieren, zijn we lekker op pad geweest! We wilden toch nog steeds een keer naar Tarvisio, naar de markt! De markt is daar een vaste opstelling in een hal en is er dagelijks. Je kunt er voornamelijk tassen, leren jassen en kleding kopen. We wilden het gewoon eens zien, ik was wel nieuwsgierig!
Na een heerlijk ontbijt vanochtend en een aantal leuke zelfgemaakte cadeau's van de jongens (een mooie tekening, een stempeltekening en twee Loom armbandjes...), een mooie handtas van mijn ouders (meegekomen met mijn broer :-) ) en ook nog een nieuw strijkijzer van Erik en de jongens, zijn we vertrokken. Te drinken mee, brood mee en nog wat extra spullen en op weg naar Italië!

De markt was anders als dat ik mee voorgesteld had, leuk om een keer te doen of als je daadwerkelijk iets in die trend nodig hebt...hahaha en de Italianen zijn wat kleiner van stuk! Ik zocht namelijk een leuke lange zomerrok, zo'n dunne soepele en fleurige. Nu hadden ze die wel, maar te kort voor mij...dan was het geen lange, geen driekwart, maar iets ertussen en dat vond ik gewoon niet mooi! De Italianen probeerden echt te verkopen...tot vervelends toe en dat is niks voor Erik... De mevrouw waar ik de te korte rok had gezien, daar stuitten we per ongeluk eigenlijk nog een keer op het kraampje en ze hield me aan...kijk, deze heb ik net binnengekregen, deze is langer!! Hahaha, het was misschien tien minuten later!! Het was ook gewoon dezelfde rok! Ik deed haar een bod en toen hing ze boos de rok terug...hihihi!
Voor de jongens hadden we leuke shirts gezien, met auto's en andere plaatjes erop, we waren nog aan het kijken en passen en kleuroverleg met ieder van de jongens en zonder dat we er ook maar om vroegen, had de mevrouw al een plastic tasje gepakt en er één van de shirts ingedaan!! Wij waren nog in conclaaf met de jongens en toen zei de mevrouw, waar wij echt waar, als enigen voor de kraam stonden, dat ze niet de hele dag de tijd had...tja, fout. Nou zegt Erik, laat maar hoor, we hoeven niks meer! De mevrouw krabbelde terug en wilde verkopen, ze noemde een prijs, maar nee, te laat, tot ziens!
Ik heb Erik nog wel aan een nieuwe korte broek gekregen en toen ik bij een volgende kraam er nog een zag, werd Erik haast kribbig, hihihi, : ''we zijn hier voor jouw verjaardag, voor jouw! Als je me nog een keer een broek aan probeert te smeren, ga ik naar huis!'' Haha, geen zorg, ik kon het proberen! We hebben ons vervolgens lekker buiten de markt om, op een terras gezet en wat gedronken en een lekker stuk taart genomen!

Daarna zijn we doorgereden. Mijn ouders hebben al een paar keer een mooie route gereden, van Italië naar Slovenië, over verschillende passen. Ze hadden de route beknopt opgeschreven en die hebben wij geprobeerd te vinden en het is gelukt! Het is inderdaad de moeite waard! Kijk maar:
Op de foto's hieronder zijn we in Slovenië:


We hadden brood meegenomen en drinken, met de picknickkleden en we hebben ons een heerlijk plekje langs het water opgezocht:


Er zijn vele bruggen het water over...echte wiebelbruggen!! Ze wiebelden echt behoorlijk, maar het zijn ook prachtige plekken:

Het was een heerlijke dag! We hebben mooie plekken gezien, plekken waar we zeker nog eens terug zullen komen, want we hadden eigenlijk nog wel veel vaker uit willen stappen op mooie plaatsen, maar de dag was al aardig lang voor de jongens...de markt, het zitten in de auto...we komen er gewoon een volgende keer weer! Het ligt tenslotte om de hoek!! We hebben de dag afgesloten met poffertjes bakken!

1 opmerking:

huis tjokvol zei

Hihi die markt zijn wij ook een keer geweest,echt heel erg opdringerig he,vonden wij ook echt niet leuk,maar jullie hebben een mooie dag gehad hoor,prachtige foto en vooral van die jarige jonge meid op de foto hihi

Gr yvonbe