woensdag 21 december 2011

Bijna vakantie en een druk jaar

Vandaag de kortste dag van het jaar: het is winter! Het zijn letterlijk de donkere dagen voor Kerst, donker van de bewolking...voor de regen! Grrr, het is winter, dus het moet gewoon gaan sneeuwen! Helaas kunnen we er niets aan veranderen, dus we moeten het ermee doen...

De kids moeten nog één dagje naar school en dan hebben ze, naar eigen zeggen, EINDELIJK vakantie! Zoals bij bijna elke vakantie het geval is, zijn ze er ook dit keer echt weer aan toe. Ze zijn moe, snel geirriteerd en hebben gewoon even weer zin in...NIKS! Gewoon doen waar je zin in hebt. Jordy is zijn huiswerk zat, haha, dat is hij eigenlijk het hele jaar wel: ''ik HAAT huiswerk'', maar hij maakt het altijd wel zonder gezeur en helemaal uit zichzelf!
Luuk en Thijs zijn gewoon letterlijk moe. Thijs is nu eindelijk, met een extra hoestdrankje, maandag meegekregen van de dokter, enigszins van het hoesten af en Luuk gebruikt inmiddels al een aantal weken dagelijks zijn allergiedrankje en sinds vorige week ook weer de 'slijmoplosser'.
De kerstvakantie wordt natuurlijk al gevuld door alle feestdagen, maar ook nog door Thijs zijn verjaardag, de trouwdag van Eriks ouders en dan willen de jongens natuurlijk ook nog een keer bij opa en oma spelen, Jordy heeft twee keer een Hallenturnier...maar eens zien of alles lukt, het is tenslotte ook nog vakantie!

Onvoorstelbaar zeg, dat het alweer bijna het einde van het jaar is...wat voor een jaar...Vorig jaar, voor de Kerst, zaten we te overleggen 'wanneer' we onze plannen aan de kids en de familie zouden gaan vertellen...
Niet vlak voor de Kerst, want dat zou misschien de 'Kerstgedachte' wreed kunnen verstoren, we wisten tenslotte nog niet hoe de familie zou gaan reageren, maar we wilden ook niet te lang wachten.
Op 12 en 13 februari 2011 hebben we uiteindelijk eerst de kinderen en toen de ouders verteld wat we van plan waren, na de ouders kon ook de rest van de familie ingelicht worden.
De familie kon vanaf dat moment een beetje wennen aan het idee en wij konden vanaf dat moment 'vrijuit' praten.
Toen kwam voor ons het moment van: wanneer gaan we ons huis in de verkoop zetten? Het kan wel 1 tot 2 jaar duren voordat het huis verkocht wordt en als we nog een jaar zouden wachten en het duurt dan nog 2 jaar...dan zijn de kinderen alweer 3 jaar ouder, dat wilden we niet.
In mei hebben we uiteindelijk het bord in de tuin gezet, wat heel vreemd 'aanvoelde', heel dubbel...het huis dat we zelf gebouwd hebben, waar bloed, zweet en tranen in is gaan zitten, staat nu 'gewoon' te koop.
In juli zijn we lekker op vakantie gegaan naar Oostenrijk, dit keer konden de kinderen ook met 'andere' ogen naar het land kijken. We hebben gewoon heerlijk genoten van onze vakantie, al was het met een ander gevoel.
We hebben tot augustus 12 bezichtigingen gehad en toen was het verkocht....wauw, wat snel! Het voelde alsof we in een 'rollercoaster' waren beland. Dit was voor ons te snel om gelijk de stap naar Oostenrijk te maken, we waren nog niet zover. Op zoek dus naar een huurhuis.
In augustus vinden we ook ons huurhuis al! Het plannen voor de verhuizing kan beginnen.
Vanaf dat moment is het druk: opruimen, weggooien, veel regelen, veeeeeeeel inpakken, telefoontjes plegen...
In oktober verhuizen we naar ons huurhuis en gaan Erik en ik naar Oostenrijk om een goede woonplek voor ons te vinden. We moeten vervolgens ons huis nog leeg halen, opruimen en schoonmaken en op 1 november hebben we de sleuteloverdracht gehad.
En na even een poosje 'niks' zijn we weer begonnen om verder dingen uit te zoeken en te regelen voor de emigratie.

Het is dus allemaal niet niets wat er in de afgelopen maanden is gebeurd...

Geen opmerkingen: