zondag 8 januari 2012

Lego

Tjonge, ik ben nog steeds hees! Gisteravond kon ik alleen nog maar fluisteren!! Haha, Erik vond het wel lekker rustig!!

Inmiddels is het hele huis is hier in de ban van.....Lego!!!
Jordy heeft al heel lang iets met lego, toen hij 5 werd, kreeg hij een grote vrachtwagen met helicopter van de lego en hij zette deze toen al helemaal alleen in elkaar....hij heeft daar het geduld voor en vind het nu leuk om eigen creaties te maken en te bedenken.
Luuk heeft ook wel Lego, maar hij heeft er niet zo heel veel geduld voor...hij moet gewoon snel resultaat zien en laat zich dan ook graag door Jordy helpen.

Zo langzamerhand was de lego al flink uitgebreid en kon hij veel auto's, vrachtwagens, trekkers en ook race-auto's in elkaar bouwen. Erik heeft zijn eigen lego van 'vroeger' (toen het gras nog groen was en de lucht blauw...hihi) er ook al bijgepakt en nu hebben mijn ouders er ook het Lego (in overleg met mijn broers) van mijn broers bijgedaan, in bruikleen. Nu is er dus een volledige electrische treinbaan, met draadjes, lampjes, overgangen, transformator....pffff, wat een spul!! Jordy heeft op zijn kamer een mega-grote houten speeltafel staan, die ze nu omgedoopt hebben tot Lego-tafel. De weg-platen zijn er al op verdeeld, ik heb zelf geholpen bij het bouwen van huisjes. Vanmorgen is de treinbaan naar boven gegaan en zo gemaakt, dat de trein rijdt en de overgangen het ook doen, alleen de straatlantaarnen moeten nog aangesloten worden, ze werken in ieder geval wel, want dat is gisteren al getest!
Het mooie van het oude lego is, is dat de auto-tjes allemaal nog wat simpeler zijn en dus ook goed te bouwen door Luuk! Alle oude boekjes zijn er nog bij, dus Luuk kan zich ook uitleven nu en hij heeft er lol aan!
Het is natuurlijk wel erg mooi nu, omdat er zoveel lego is, kan er ook van alles gebouwd worden! Mijn broers hadden ook een politie-buro en een brandweerkazerne, een station....die kunnen allemaal nog weer opgebouwd worden, dus voorlopig hoeven de jongens zich niet te vervelen!! Haha, tegen de tijd dat alles op is gebouwd, kan het weer uit elkaar voor de verhuizing naar Oostenrijk en daarna kan de boel weer opgebouwd worden....haha, dat houdt ze van de straat!

Hier even een beeld van hoe het er nu uit ziet....


Thijs vind het ook erg interessant allemaal!


Alles is met de knoppen te bedienen! De snelheid, de overgangen,
de lampjes (zodra ze hier aangesloten zijn) en de wissels!


Het is zelfs een trein van de ''DB'' (Deutsche Bahn)


Geen opmerkingen: