woensdag 7 november 2012

Uitleg

Even nog over gisteren, mijn vermelding over de website aanpassing. Ik bedacht mij, dat er nu best mensen zullen denken: ''goh, moet dat allemaal zo lang duren dan?''
Graag wil ik dit toch even toelichten, het is zo, dat het meeste door Erik zelf gedaan wordt/zal worden. Ik help waar ik kan en ook de jongens dragen af en toe hun steentje bij! Om een voorbeeldje te noemen: de keuken...
Een paar weken geleden is Erik daarmee begonnen. De oude keuken hebben we verschonken en is afgehaald. Er zaten tegels, gezet in cement, aan de muur, die we echt niet konden gebruiken en te lelijk en/of kapot waren. In plaats van alleen de tegels te kunnen verwijderen, brokkelt er ook de cementlaag af...dus ook die heeft Erik in het geheel verwijderd. Er zaten 'maar liefst' twee stroompunten in de keuken, terwijl er een magnetron, vaatwasser, koelkast, diepvries, kookplaat, wazemkap en verlichting in komt, plus dat er natuurlijk boven het aanrecht nog een paar stopcontacten moeten komen voor koffiezetapparaat, waterkoker etc....dus Erik heeft er meerdere stroompunten bij gemaakt, leidingen in de muur gemaakt voor de bedrading. De waterleiding zat 'natuurlijk' op de verkeerde plek en is nu ook verplaatst. Erik is inmiddels begonnen met het gipsen van een muur en ik heb eergisteren de piepschuimplaten van het plafond gehaald en ook een gedeelte behang verwijderd.
Erik werkt natuurlijk van maandag tot en met vrijdag, als hij terugkomt, gaan we eten en daarna heeft hij nog even tijd met de jongens. Als de jongens in bed liggen, kan Erik niet meer gaan boren of sleuven frezen, want Jordy is een behoorlijk slechte slaper de laatste tijd... Blijven voor uren maken, de zaterdagen over. Buiten dit alles, wonen we natuurlijk niet in een spiksplinter nieuw huis en komen we af en toe nog iets tegen, als een lekkende waterkraan, een radiator die het niet goed doet...nu hoeft er gelukkig geen gras meer gemaaid worden, maar ook daar ging in de zomer best veel tijd in zitten, om nog maar iets te noemen. En ja, Erik doet het liefst alles zelf, maar dat kan gewoon niet...de kozijnen vervangen bijvoorbeeld, wilde hij ook eerst wel 'even' zelf gaan doen...daar heb ik hem vanaf kunnen praten en volgend jaar worden de kozijnen door iemand anders geplaatst.
Simpelweg hebben wij er het geld niet voor om te zeggen dat we alles uit handen geven, dat is ook absoluut niet wat Erik wil, maar daardoor duurt het allemaal wat langer. Gelukkig hebben wij er geen grote haast mee en heeft er niemand geboekt voor die tijd, dus wij doen niemand te kort.
En na de keuken, komt de badkamer en de wc...
Waarschijnlijk kunnen we de kozijnen ergens in maart laten plaatsen, dat ligt een beetje aan het weer, het zou dus ook nog later kunnen worden. Nadat de kozijnen geplaatst zijn, dan kunnen pas de wanden aan de binnenkant, waar de kozijnen geplaatst zijn, afgewerkt worden...dus ook de laatste tegels in de badkamer geplaatst worden bijvoorbeeld.

Vandaar dat we besloten hebben, om het zekere voor het onzekere te nemen en de uiteindelijke datum voor de opening naar 1 juni 2013 te verplaatsen, zo hebben we nog een flink aantal maanden de tijd!

Geen opmerkingen: