maandag 5 november 2012

Luchtalarm

Vorige week ging het luchtalarm ook al een keer en vanmorgen alwéér, rond een uur of 06.15u! Ik zei nog tegen Erik, als ze zo gaan beginnen, dan reageert er straks niemand meer op, als het serieus is!
Maar ja, ik wist op dat moment nog niet dat er overstromingen waren...en dat ze bij dit soort voorvallen het luchtalarm laten gaan!
Het blijkt dat de Drau en de Gail buiten zijn oevers is getreden en voor flinke problemen zorgt in de omstreken. Brandweerkorpsen worden al sinds vannacht 03.00u overal vandaag getoverd om de problemen te verhelpen. Stroomuitvallen, Murenabgänge, spoorrailsoverstromingen en straten die weggespoeld zijn...er is dus wel degelijk wat aan de hand, maar wij zijn het niet ''gewend'' dat er voor zulke toestanden het luchtalarm wordt ingezet...dan weten we dat dus ook weer!

Gisteren hebben we bezoek gehad van mede-emigranten, Roel en Corine met hun twee kids. Ze hebben het campinggasstel teruggebracht, voor het geval we weer een stroomuitval hebben!! Haha, toen we namelijk stroomuitval hadden, bedacht ik mij, dat als het erg lang zou gaan duren, we ook op die manier wat warmte kunnen creëren, koffie of thee kunnen zetten en eten kunnen koken...multifunctioneel dus! Maar ja, dan moet je natuurlijk wel het gasstel voorhanden hebben! We hebben het dus nu weer terug, voor de volgende stroomuitval...
De jongens hebben gisteren lekker kunnen spelen met z'n vijfen en wij hebben even weer 'live' bijgekletst, het was gezellig!

http://www.kleinezeitung.at/kaernten/index.do Deze link geeft een kleine indruk van de huidige toestanden in de omgeving...
En ook deze: http://kaernten.orf.at/news/stories/2557455/

1 opmerking:

Anoniem zei

Oei, dat ziet er niet leuk uit zo in de krant. Maar jullie zitten toch "hoog en droog"?
Dat wil je toch niet meemaken bij je huis.
Groeten van Josina