maandag 20 mei 2013

Pinksteren

Inmiddels alweer een paar dagen verder! Het bleek inderdaad dat ze zaterdag ons huis voorbij zijn gereden...ze hadden ook niet verwacht dat we ze gezien hadden, dus toen er een sms kwam, met de vraag of de koffie klaar was, heb ik ook keurig terug ge-sms't: ''eerst ons voorbij rijden en nu koffie willen?'' Hahaha, daar hadden ze even niet van terug! Maar fijn, ik heb koffie gezet en we zijn eerst lekker op het balkon gaan zitten. Zo konden ze even lekker bijkomen met een bak koffie! Na te hebben bij gekletst hebben ze het huis helemaal bekeken. Mijn ouders hebben natuurlijk het verschil bekeken en mijn tante zag het nu in het echt, na alle foto's. Toen ze de tuin aan het bekijken waren, heb ik het eten verder klaargemaakt en konden we een poos later eten.
Na een volgende bak koffie zijn ze uiteindelijk naar hun eigen huisje gereden.

De eerste Pinksterdag hebben we in de ochtend lekker geklungeld en na de middag heb ik mijn moeder een sms gestuurd, of we in de middag een kop koffie konden komen drinken en dat kon. Zo hebben we de toren van de Dobratsch even van een andere kant kunnen bewonderen! Het is natuurlijk geen fraaie toren, zo boven op een berg binnen zoveel natuur, maar aan de andere kant, het is voor ons altijd een herkenningspunt! Of we nu in Villach, Klagenfurt of aan de Ossiachersee zijn, wij kunnen door deze toren altijd ''onze'' berg en daarmee onze leefomgeving traceren!

En ook in deze omgeving is het prachtig...de Nötschbach, die al bij ons in Bleiberg begint, stroomt bij mijn ouders en tante langs het huisje:

En ook hier vinden we onze huisdieren gewoon in de tuin:

De jongens mogen nog een nacht bij mijn ouders en mijn tante logeren en dat hadden ze eigenlijk afgelopen nacht zullen doen, maar dat ging niet door, want wij hadden een ''Runden''... een ronde leeftijdsverjaardag...en die worden hier vrij uitbundig gevierd! De man van Burgi is vandaag 60 jaar geworden en als complete verrassing voor hem, geregeld door Burgi en Ute samen, stonden we vanochtend met ongeveer 50 personen om 6.30u met vuurwerk onder het slaapkamerraam...er werden een paar flinke knallers afgestoken!! En daar zwaaide het slaapkamerraam open en stond Burgi met een bijna nietszeggend topje (hihihi, dat maakt haar werkelijk niets uit!) in het slaapkamerraam! Ze heeft haar man nog even in bed kunnen houden, want hij wilde er al uit, maar het moest en zou op deze manier gedaan worden en toen verscheen hij met een redelijk slaperig hoofd ook in de raamopening....VERRASSING!!!!! We hebben op ons allerbeste een ''happy birthday'' gezongen en daarna mochten ze even wat kleren aan doen en bij ons komen!
Ik zal er even bij vertellen, dat dit gebeuren normaal gesproken om een uur of 04.00u in de nacht gebeurd....maar omdat nu ook alle kinderen mee mochten komen, hebben ze het iets 'verlaat' in de ochtend gedaan, nou ja, verlaat....6.30u vond ik best nog wel op tijd! Tijdens dit gebeuren nemen de mensen die bij je komen, een heel ontbijt met zich mee! Maar omdat Burgi nogal van het regelen is, heeft ze zelf, samen met Ute alles voorbereid en geregeld en dus stonden wij vanochtend met alle 50 personen om 6.30u bij Ute en hebben we alles voor het ontbijt meegenomen. Zelf werd ons alleen gevraagd om een kan koffie mee te nemen, want daar zou anders niet tegenaan te zetten zijn! En het ontbijt...tjonge zeg, dat was wat!!! Hele baguette's gebakken door de bakker uit het dorp, gevuld met ladingen vlees, kaas, sla, komkommer, tomaat, paprika...hele bakken vol met Kuchen, Schnecken, schuimrolletjes, meerdere Reindlingen, taarten...ontzettend veel en allemaal even lekker...

Maar goed, Burgi en haar man kwamen bij ons staan, hij werd gefeliciteerd en hij vermeldde er gelijk bij (ze zijn pas twee jaar getrouwd en hij komt uit Niederösterreich), dat dit hem nooit gebeurd/overkomen zou zijn in Niederösterreich...hij was letterlijk ontroerd, zóveel mensen op de vroege ochtend, die dit voor hèm allemaal gedaan hebben... de vader van Burgi (rond de 90 jaar) hield een hele toespraak en vervolgens werd er een ''inburgeringscursus'' (gemaakt door Burgi en Ute) overhandigd aan de man van Burgi, omdat hij nu natuurlijk een echte Bleiberger moet worden! Wij hadden daarna verwacht, dat we buiten zouden blijven met het ontbijt, maar nee, iedereen moest naar binnen!! Ute had de Biertische bij zich en die werden naar binnen gezet en zo kreeg iedereen een plek ergens in het huis...de kinderen hebben zich eerst tegoed gedaan aan alle lekkers en mochten toen door het hele huis spelen, van de slaapkamer van de kleinkinderen (die er natuurlijk ook bij waren) tot de speelzolder en vervolgens konden ze heerlijk buiten spelen! We hebben weer nieuwe mensen leren kennen, de familie van Burgi wat beter leren kennen (ze heeft een nederlandse schoondochter!) en we hebben heel veel gekletst, koffie gedronken, baguette's gegeten, Kuchen gegeten...en toen kwam de drank...nou ja, het was in elk geval erg gezellig, maar tegen 9.45u hebben wij de kinderen bij elkaar gehaald en zijn wij weg gegaan, richting mijn ouders en mijn tante. Een flink deel van de mensen zat er nog, er stond zelfs een gril op een aanhanger, er waren worstjes geregeld, soep en nog veel meer, zodat de mensen die langer zouden blijven, ook een hele middagmaal konden gebruiken...maar alles geheel vrij, er waren ook al mensen eerder dan ons weg en tegelijkertijd met ons weg, maar ook nog genoeg die langer bleven...

De jongens zijn nu dus in Nötsch om te logeren! We hebben vanmorgen eerst heerlijk buiten koffie gedronken in het prieeltje:

en we zijn daarna even een klein stukje, achter het huisje, het bos in gegaan. Erik had daar een watervalletje gevonden en wilde dat de jongens laten zien, maar we zijn er allemaal even naar toe gelopen:

De jongens hebben, samen met Erik, een kleine dam gebouwd en daar moesten en zouden mijn ouders en mijn tante overheen lopen...met gevaar voor eigen leven :-)  hebben ze het allemaal, onder begeleiding van onze jongens, gered!

En nu zijn we, voor het eerst sinds we hier wonen, zonder kinderen in huis!! De jongens hebben morgen alledrie nog vrij en Erik moet morgen gewoon werken. Morgen gaan de jongens op pad met mijn ouders en tante, naar Villach...

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een geweldig leuk die verjaardag zo. En jullie hebben heel wat beter weer, dus dat is helemaal genieten. Leuk dat de kinderen kunnen logeren.
Groeten van Josina