donderdag 1 augustus 2013

Hittegolf, pensioenfonds en schoolspullen

Aangezien ik gisteren in huis al gepoetst, stofgezogen, badkamer en wc schoon, was- en strijkwerk weggewerkt heb, heb ik vandaag dus een iets ander tempo aangenomen :-) Met de nieuwe hittegolf die er heerst, mag dat ook wel!
Vanmorgen eerst lekker uitgeslapen! De jongens slapen inmiddels echt tot bijna half acht!!! Toen lekker rustig aan gedaan en ontbeten. Jordy en Luuk moeten sinds deze week een paar keer per week wat huiswerk maken...niet omdat het van school moet hoor, maar ze hebben negen weken vakantie...en na de ervaring van vorig jaar met Jordy, die na de vakantie al moeite had met de meest simpele sommetjes, moeten ze vanaf deze week gewoon wat huiswerkoefeningetje doen, die ik voorbereid heb. Het gaat er niet om, dat ze uren aan de bak moeten, maar gewoon de gedachten erbij moeten houden en dus even echt na moeten denken...ze hebben namelijk nog ruim vijf weken vakantie te gaan!!
Na het huiswerk ben ik met de jongens naar het Kurzentrum gelopen, even navraag doen en vervolgens thuis lekker wat fruit gegeten.
De jongens vermaken zich van binnen naar buiten, van het zwembad en de trampoline tot het spelen met de nichtjes, dus zelf heb ik nog even een telefoontje gepleegd naar het pensioenfonds (NL) van Erik. Ze hadden namelijk post nog naar ons oude adres gestuurd...gelukkig zijn de huidige bewoners zo lief geweest om mij op de hoogte te brengen via Facebook! Erg handig zo natuurlijk en ze heeft het mij zelfs toegestuurd! De instantie had wel een adreswijziging gehad, maar de mevrouw aan de telefoon gaf gelijk toe, dat de fout bij hen lag...goh...wel eerlijk in elk geval, maar na een mailtje van mijn kant, zou alles in orde gemaakt worden.

Nog even wat mailtjes meer de deur uitgedaan en de schriften van Jordy en Luuk online besteld...heel lui lijkt dat wel, maar ik had van de winkel, waar ik een pas van heb, een redelijke kortingsbon ontvangen voor de eerstvolgende online aankoop! En aangezien de schriften bij die winkel geschikter zijn, dan bij andere winkels, heb ik de bon gelijk maar vergeldt, zelfs de verzendkosten hoef je niet te betalen! We hoeven alleen nog maar een vulpen voor Luuk te halen en een speciaal muziekschrift voor Jordy en dan hebben we alle schoolspullen weer compleet.

Vanmiddag alvast het eten voorbereid voor vanavond en een Blechkuchen gebakken voor morgen, dan krijgen we namelijk bezoek uit Nederland!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi,
Verstandig het bijhouden van de geleerde stof, zegt de juf ;-)
Leuk alle visite uit nl, nu je andere broer?
Ik denk dat je zo ondertussen ook wel verdiend hebt om je tempo aan te passen, wat een energie heb jij altijd! Geniet van alle mooie momenten!
Groetjes Rianne

Anoniem zei

Hoi Karin,
Ik zal niet roepen, wanneer wij langskomen anders ga je met die hitte weer staan bakken ;-)

Zijn gisteravond nog naar de Villacher Kirchtagge geweest. Hoog dirndel gehalte, heb je niet gezien. Wij kwamen speciaal voor de soep, heerlijk en apart soep met rozijnenbrood.
Het is al weer warm

Anoniem zei

Sorry zie nu dat ik geen naam onder gezet heb lekker anoniem ;-)

Peter