zondag 28 juli 2013

Vakantie!

Dit jaar heeft Erik geen vakantie...hij is natuurlijk pas in april begonnen bij zijn nieuwe werkgever en heeft nog niet genoeg dagen opgebouwd. Vandaar dat Erik nu af en toe een dagje vrij heeft genomen en neemt, zo zijn er dan een paar lange weekenden! Al vindt Erik zelf nog steeds, dat zodra hij thuiskomt, dat hij vakantie heeft... afgelopen vrijdag was het weer zo'n dag dat Erik vrij had en aangezien mijn ouders deze dag als laatste bij ons hadden, hebben we iets uitgezocht voor een dagje uit! Eerst was het misschien naar Mallnitz, de Ankogel, die hebben wij nog nooit gedaan, maar is toch wel een flink stuk rijden voor ons. We hebben het gehad om met een bootje op een See te varen, maar daarvoor was er toch wel erg veel zon...en flink op temperatuur, dus het was logischer om een berg op te gaan! Onze vorige gasten hebben een uitje naar het Nassfeld gemaakt en waren er erg over te spreken en vonden het zeer de moeite waard, vooral met warm weer, omdat de kinderen er ook met water kunnen spelen. Nassfeld zit niet bij de Kärntencard in, maar heeft alleen een korting met de Card. We besloten uiteindelijk om hier naar toe te gaan! Het bleek minder ver rijden, dan dat we verwacht hadden, dus dat viel weer mee! Ik heb de dag in beeld gebracht:
 
Eerst met een mooie gondel de berg op. Het was een stabiele en dichte gondel met ruime zitplaatsen, dus ook mijn moeder (met hoogtevrees) durfde het aan!
Er is boven een Aquatrail gemaakt, een hele route met voor de kinderen allerlei waterpartijen om te kunnen spelen!

Ook bij dit meertje konden ze weer spelen:

Opa moest ook op de foto, tussen de mooie bloemetjes :-)
Hieronder kijk je richting Italië:

Het mooie was ook nog, dat bij het pasje dat je aanschaft, ook de rodelbaan bij in zit! De rodelbaan gaat vanaf het hoogste punt van de kabelbaan, naar het volgende kabelbaanstation. Daar kun je dan wat drinken of bij Schaukäserei bezoeken. Wij hebben alleen wat gedronken en zijn daarna met de kabelbaan verder naar beneden gegaan. De jongens vonden de Rodelbaan geweldig!!
 
Mijn moeder heeft zelf ook nog nooit gerodeld...maar ja, als de hele ploeg wil rodelen, kun je natuurlijk niet achterblijven! Vandaar dat dus echt iedereen eraan moest geloven :-) Thijs is bij Erik in gegaan en Jordy en Luuk gewoon alleen! Het was natuurlijk vreselijk spannend en na zo'n eerste keer krijg je de smaak te pakken en snap je pas goed wat je moet doen, als je over bent...dus Luuk wist al wat hij met zijn verjaardagsfeestje zou willen gaan doen...

Inmiddels zijn mijn ouders alweer doorgetrokken en is mijn broer met gezin gearriveerd!! Erg leuk en gezellig, de kinderen zijn inmiddels alweer in het zwembadje gedoken en hebben vanmorgen ook al op de trampoline gesprongen... gisterenavond, toen de kids in bed lagen, hebben we gezellig tot laat in de avond buiten op ons terras wat gedronken...heerlijk!!

Wij hebben gisterenmiddag ons eerste Polterfest gehad! Polteren is hetzelfde als een vrijgezellenfeest! Nu weten wij wat daar hiervan de gebruiken zijn en hoe het 'in zijn werk' gaat. Het belangerijkste is het gooien met porselein...op straat/oprit... scherven brengen nu eenmaal geluk en daar moet volop gebruik van worden gemaakt. Iedereen brengt daarom oud servies mee en zodra iedereen samen staat, wordt er opeens wat gegooid op de grond en nog meer en dan volgt de rest en vliegen de borden en kopjes en schalen (alleen porselein) over de straat en dat moeten dan de toekomstige bruid en bruidegom opvegen...en terwijl ze aan het vegen zijn, proberen omstanders het opgeveegde snel weer om te gooien. Iedereen staat er bij met wat te drinken in de hand en kijkt toe, hoe het stel alles bij elkaar veegt.... daarna werd iedereen uitgenodigd om binnen te komen, dit keer dus buiten met de temperatuur van nu en daar was te eten en te drinken en een gezellig bij elkaar zijn. Erg leuk om dit ook meegemaakt te hebben!!

Geen opmerkingen: