zondag 9 maart 2014

Erlachgraben

Vandaag besloten we om niet te gaan wandelen, maar om met de auto nog een stukje Hochtal te verkennen...het is vijf minuten rijden bij ons vandaan, een afbuiging van de Landesstraße, een stukje van ons dal, waar we nog nooit door zijn gereden, waar een kleine Siedlung (woonwijkje) ligt. Het stukje wordt ''Erlachgraben'' genoemd. Het is geen doorsnee woonwijk, maar een oud deel van het dal, waar veelal boerderijen (van oud vervallen tot mooi gerenoveerde), maar ook mooie woonhuizen staan en smalle steilere straatjes doorheen lopen. We hebben er gewoon wat rondgereden en zijn af en toe even uitgestapt. Ook zijn we een stukje hoger gereden en daar hebben we een kleine Jause gehouden...met uitzicht op de voet van de Dobratsch!
Hieronder zie je een deel Hochtal met op de achtergrond de toren van de Terra Mystica. Het is precies het deel van het Hochtal, waar het een bocht om de voet van de Dobratsch maakt:
Hieronder zie je in het midden de Dobratsch:

Een klein kapelletje, genoemd de ''Hubertuskapelle'' en het valt onder Bleiberg Kreuth:

Wij hebben de achterzijde even gebruikt om te genieten van de zon en een lekkere appel :-)

De berg links op de foto hieronder is de Erzberg! Rechts van het dal zie je nog net weer de Dobratsch:


De Julische Alpen:


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Karin,mooie fotoos van jullie autotocht in het dal,je kunt de Dobratsch mooi van de andere kant bekijken,mooi ritje voor ons.Groeten (O)pa en(O)ma.

Anoniem zei

Zo te zien hadden jullie ook een mooie zondag ,met nog veel plaatsjes om ons te laten zien in b.v.Mei !!!!