donderdag 3 april 2014

Saharazand, Furby, fietsen en inkt...

Het is buiten een beetje onstuimig! Het is helemaal niet koud, ik ben net in bodywarmer naar de winkel gelopen, maar het waait ontzettend!! Ook hier gaat het Saharazand over...ik heb gelezen dat dit in Nederland ook het geval is of is geweest. En ik had nog wel met de bladhark in de weer gewild, maar ja, dat heeft weinig zin zo! Ach, komt ook niet heel erg slecht uit...ben al flink aan de poets geweest hier in huis en ik heb hoofdpijn, dus ik treur er niet om :-)

Ik heb vanochtend de Furby als pakket naar de winkel gebracht! Hij is verkocht! Dat is mooi en ook gewoon tegen de gevraagd prijs, zonder gedoe, super! Thijs treurt er dus geen seconde om, ik hoop dat hij er iets van geleerd heeft, maar ik ben er bang voor...het geld is wel voor Thijs, met de bedoeling, dat hij er iets voor koopt of het geld ergens bij doet...al is hij er al uit, want nu moet het dan toch een Nintendo gaan worden, tja...dan zal hij er flink geld uit de spaarpot bij moeten doen! Uiteindelijk hebben we op de Furby weinig verlies gehad, als ik het zo kan zeggen. Die dingen zijn stuiterduur, maar ik had 'm via het internet redelijk voordelig gekocht, de doos en beschrijving goed bewaard en nu voor een 12 euro minder verkocht...dat valt mij erg mee! Thijs heeft dus geluk gehad.

Jordy en Luuk moeten volgende week nog naar school en dan hebben ze een ruime week, eigenlijk anderhalf week vakantie! Thijs blijft in die vakantie ook een paar dagen thuis, omdat Erik dan ook vrij is. Lekker hoor! Het Ikea uitje blijft gepland staan, we hebben afgesproken er een dagje uit van te maken...haha, een dagje uit naar een winkel! Dat leek de jongens eerst maar niets, maar ja, we hebben gezegd dat we er ook gaan ontbijten en dat het dan vooral om spullen voor de nieuwe slaapkamers zal gaan, toen draaiden ze al bij! Het is voor ons toch ook nog een redelijk stuk rijden en we zullen dan ook de aanhanger mee moeten nemen, omdat er voor de beide slaapkamers ook kasten gekocht gaan worden, kasten waar ze speelgoed, boeken en knutselspullen in kunnen doen.

De jongens zijn toch weer helemaal in hun sas nu de sneeuw goed weg is, want nu kunnen ze tenminste weer fatsoenlijk fietsen! In de afgelopen paar weken crossen ze er wat af en ja, af en toe gaat er wat mis...waar de ene goed kijkt waar hij fietst en goed afstand bewaard, crosst de ander zonder nadenken daar waar hij crossen wil <<zucht>>. Er is niets ernstigs gebeurd, nog niet in elk geval, maar als het zo doorgaat... gisteren is Thijs met een noodvaart van zijn fiets gevallen, maar vertelde niets...totdat ik de gaten in zijn mouw van de trui zag zitten! Ik vroeg ernaar en ik kreeg uitleg en nu is het dus alleen een kapotte trui en vanmorgen was er een flinke blauwe plek op zijn been zichtbaar. Die jongen maakt bochtjes op plekken waar het eigenlijk niet kan, hij fietst over straatrandjes (niet van de grote straat hoor, maar van 'ons' weggetje) en hij kan ook heel stoer 'zonder handen' fietsen...echt, hij heeft eerder met ogen dicht gefietst en dat leverde een hechting in zijn lip op, ik zit niet op herhaling te wachten eerlijk gezegd! Gelukkig dragen ze altijd een helm met fietsen...

Ik vraag Jordy en Luuk altijd na, of er iets in het Mitteilungsheft van school staat, het schrift waar van alles door de juf, door henzelf of als ik iets moet melden, in staat. Er staat in wanneer er toetsen zijn etc. Inmiddels gaat dat best goed allemaal, zowaar meldt Luuk nu uit zichzelf dat er een Ansage of iets anders te leren is! Dat is al een vooruitgang. Eergisteren toen ik naar het schrift vroeg, plukte Luuk er een los blaadje tussenweg en gaf het: ze hebben een toets volgende week en daarvoor moet geleerd worden. Tja, maar de schriften die hij nodig zou hebben, laat hij dan weer op school liggen...nou ja, als hij die een dag later mee zou nemen, hoefde hij van mij niet terug te lopen naar school. Gisteren had Luuk dan ook keurig de schriften mee...maar wat een bende had die jongen er van gemaakt! Het is een vak waar ze veel blaadjes van krijgen, die ingeplakt moeten worden, het tweede schrift bleek inmiddels ook vol, vandaar overal losse blaadjes...een deel wat hij moest leren, daar kon hij het blaadje niet van vinden, na een speurtocht van mij, bleek dat hij die in het midden van het eerste schrift geplakt had! Pffff, hij moet dus toch nog het een en ander leren! Voor wat afleiding tussen het leren door, ging Luuk zijn deel stenen zoeken buiten :-) en ik zag zijn Mitteilungsheft liggen en vroeg mij af, waarom hij het laatste blaadje niet gewoon ingeplakt had...ik pakte het schriftje, sloeg het open en zag dat er wat geschreven stond door de juf, iets van ruim een week geleden, wat ik nog niet gezien had...ik wist gelijk waarom hij het blaadje dus aan mij gaf, in plaats van, zoals gebruikelijk, het in te plakken in het schrift en ik wist gelijk waardoor nu werkelijk vorige week zijn handen onder het inkt zaten... :-) Er stond:
''Luuk hat aus Spaß 10 Tintenpatronen in einer Trinkflasche geleert''
(Luuk heeft uit plezier 10 inktpatronen in een drinkfles geleegd)

2 opmerkingen:

huis tjokvol zei

oei een ondeugende jongen dus,hihi.
en ja dat fietsen,gelukkig zie je het niet allemaal want anders zie je veel meer gevaren als dat die jongens zien,maar wel fijn dat ze zoveel buiten spelen,heerlijk.
hier is het prachtig weer vandaag,vanaf morgen zeggen meer bewolkt en regen geloof ik.

gr yvonne

Anoniem zei

hahahahahaha, sorry maar moest even lachen om je verhaal van de inkt....

Ach, ze doen af en toe van die dingen... je kunt er bijna een boek van schrijven.

Groetjes Corine