woensdag 2 april 2014

Slag in de rondte

Precies toen Erik begonnen is op de slaapkamers van de jongens, werd het ook weer druk op het werk...wat dus inhoud dat er overgewerkt wordt. Dat is natuurlijk niet zo handig, als je thuis nog zoveel te doen hebt en jezelf ook nog eens een limiet hebt opgelegd over wanneer je klaar wilt zijn met de slaapkamers! Haha, nu zijn Eriks inschattingen wat werk in huis betreft ook altijd erg positief! Maar toch. Al een paar weken is het nu dus in de ochtend dan wel om de normale tijd opstaan voor Erik (6.00u) en om 7.00u beginnen op het werk, maar in plaats van om 15.30u klaar zijn met werken (pauze is maar een half uur) werkt hij nu tot 17.00u. Dat lijkt niet lang, maar het wordt dan na 17.30u dat Erik thuis is, dan gaan we eten en heeft Erik nog even wat tijd met de jongens en rond 19.15u gaat hij weer verder met werken op de slaapkamers van de jongens...tot ongeveer 21.00u, dan drinken we koffie, moet er worden gedoucht en voor we in bed liggen is het meestal rond 22.30u en dat dan vier dagen in de week en op vrijdag is Erik normaal heel vroeg klaar met werken, maar ook die dag wordt er nu langer doorgedaan, maar daarmee hoeft hij dan niet op zaterdag te werken, al zou de baas dat waarschijnlijk wel graag zien...

Vorige week hebben ze een klein overleg gehad op het werk, er is nu gewoon zoveel werk en veel moet tegelijkertijd af en de baas is niet zo van de juiste planning... en daarnaast dacht de baas dat iedereen dan wel voor de zoveelste keer een slag in de rondte gaat werken, inclusief de zaterdagen erbij! Tja, daar waren Erik en de collega's het niet mee eens, al durven de collega's tegenover de baas dan weer geen mond open te doen...dat doen trouwens veel Oostenrijkers niet hoor! De baas is de baas en je doet wat hij zegt! En zo is Erik niet... maar dat kan de baas dan wel weer waarderen, zegt hij zelf! Daardoor is er nu dus een overleg geweest en daarin is het een en ander duidelijk gemaakt, overlegd hoeveel overuren iedereen maximaal zou willen maken en de lucht is geklaard...want dat was het inmiddels niet meer, omdat de baas het als vanzelfsprekend zag, dat iedereen maar door zou gaan! Er zijn twee mensen extra ingezet nu... Tja, ik denk dat de Hollandse nuchterheid en spraakzaamheid wel een beetje meer doorgevoerd mag worden in het arbeidsleven hier :-)

Inmiddels vordert de voortgang op de slaapkamers gestaag. Het ene wil niet zoals Erik het wil en dan moet het op een andere manier uitgevoerd worden... stroom was er dus helemaal niet meer voorhanden en de handigste weg daarvoor is via de kelder. Ook ontbreekt er natuurlijk op één kamer een radiator en de radiator die op de andere slaapkamer aanwezig is, moet veranderd worden wat aansluiting betreft, omdat die nu via een 'verkeerd' circuit loopt...tja, dat is Eriks pakkie aan natuurlijk, maar hij wil het nu natuurlijk wel allemaal ineens goed hebben, vandaar dat er dus gaten geboord zijn van de slaapkamervloer naar de kelder en vandaaruit moeten de verwarmingsbuizen en het stroom op de slaapkamers gebracht worden. De puinhoop werd dus nog iets groter! Maar de nieuwe muur is in elk geval helemaal gestuct! De slaapkamers zijn bijna klaar voor het schuren en dan kan er geschilderd worden!! Misschien kan er in het weekend ook een begin gemaakt worden met het leggen van de vloer, maar dat zien we nog wel. Voor nu slapen de jongens nog steeds boven en daar liggen ze goed natuurlijk!

Zelf heb ik vanmorgen weer een goede 2,5 uur met de hark en bladhark in de weer geweest...de helling achter het huis, daar waar de graafmachine ook bezig is geweest...het was er een enorme bende, vol stenen en dikke keien, de helling vol blad, takjes en dennenappels, maar ja, driekwart van de helling is geen gras meer, dóór die graafmachine! De helling zelf heb ik nu aardig glad, glad genoeg om er voorlopig gras op te zaaien, daar wil ik wat later bodembedekkers tegenaan laten groeien. Het vlakke stuk direct tegen het huis aan, daar heb ik ook een ''harksessie'' gedaan...er liggen nu vier enorme bulten met stenen, zand en andere troep, wat eerst weggehaald moet worden en dan kan daar ook weer gras gezaaid gaan worden... en dan had ik vanmorgen niet zo heel veel willen doen...tja, soms loopt het anders!

2 opmerkingen:

huis tjokvol zei

wel super natuurlijk dat hij werk heeft,maar niet handig dat die nu moet overwerken met zoveel werk nog thuis te doen,daar zullen wij ook wel veel problemen mee krijgen,want mijn man heeft altijd over uren en is vaak om half 7 pas thuis en dan moet er de komende maanden geklust worden,zal best pittig worden,maar goed we zullen zien.

geniet van je dag.

liefs yvonne

Anoniem zei

Goh, bij Erik ook al.. Bij Roel willen ze voor tijdelijk verplicht 50 urige werkweek invoeren.... daar komen ze ook al om in het werk. Is natuurlijk heel erg fijn maar met een tuin die van oerwoud weer tuin moet worden hier... Gelukkig heeft hij wel een best vooruitstrevende chef die veel waarde hecht aan zijn familieleven en ook niet zo van de overuren is.

Groetjes Corine