zondag 30 maart 2014

Zondag

En het was weer een heerlijke dag! Jordy kwam op het idee om naar de Nötschbachquelle te lopen! Hij had alleen dan wel echt alléén dát in het zin en dan eigenlijk wel weer richting huis, maar ja...dat is wel saai natuurlijk. We spraken af om nog langs de forellenvijvers te lopen en dan via de overkant weer terug te lopen. Zo gezegd zo gedaan...de wandeling werd alleen wel echt ietsje langer dan bedoeld, maar het was toch wel erg mooi...

We begonnen met een kleine speurtocht in onze tuin en ja, ook daar is het voorjaar toch echt in gang gezet:

Daarna zijn we naar de overkant gelopen, om daar de route naar de Nötschbachquelle te beginnen, wat we niet verwacht hadden, was dat we door een redelijke hoeveelheid sneeuw moesten lopen!


Op de volgende foto is redelijk duidelijk te zien waar de schaduwkant en waar de zonkant van het dal is! Je ziet er een paar redelijk grote woonblokken op de foto, aan de andere kant ervan loopt de grote weg en tevens is daar ook de scheiding van Erzberg en Dobratsch. Wij wonen dus op de Erzberg en daar zie je amper nog sneeuw liggen, terwijl het punt waar ik de foto gemaakt heb, van de Dobratschkant, daar ligt nog behoorlijk wat sneeuw!


Op onderstaande foto zie je de ''Schneerosen'' staan. Dit is een roos, die al onder de sneeuw begint te groeien en zelfs al volledig in knop onder de sneeuw vandaan komt! Dit is dan ook echt de eerste bloeiende bloem van de natuur die je bij ons ziet en deze bloeien behoorlijk lang en je ziet ze vooral bij ons in het bos erg veel! Ze bloeien dan vooral op plekken waar geen direct zonlicht is:

Natuurlijk hadden we een rugtas met drinken, appels en wat te snoepen mee! Hahaha, dat is vooral een lokkertje ook voor Thijs!

Dit is nou echt het heerlijke...vol in de zon, sneeuw rondom en gewoon zonder jas kunnen wandelen!
Kijk, allemaal Schneerosen:

En ja, de bestemming die Jordy zich uitgedacht had, de Nötschbachquelle! Het water stroomde er wel, maar nog niet heel veel, eerder kabbelend! De grote stroom moet nog komen, dat zal nog een week of vier duren, zodra de sneeuw boven op de Dobratsch echt de smeltperiode inzet!

Daarna op weg naar de forellenvijvers:Op zoek naar de forellen, dan moet je natuurlijk wel goed kijken, op de knieën dus:

Hieronder een rondje langs de kweek'bakken'En toen een stukje doorgelopen, daarna de straat overgestoken en via de Erzberg weer de weg naar huis vervolgen...en als je goed kijkt, dan zie je ook nog eens wat:3 opmerkingen:

huis tjokvol zei

wauw wat een mooie wandeling,heerlijk genieten,zooo jaloers(maar dat wist je al haha)bedankt dat ik mocht meegenieten via je je foto,s.

liefs yvonne

Anoniem zei

Geweldige fotoos van jullie achtertuin en jullie zien er allemaal net zo geweldig uit. Groeten (O)pa en(O)ma .

Andre H zei

Mooie plaatjes hoor krijg zin aan vakantie :-)