maandag 30 juni 2014

Laatste keer...

Thijs heb ik vanmorgen voor de laatste keer naar de Kindergarten gebracht! Het is gek, maar ook niet zo heel erg, eerlijk gezegd... zowel Thijs, als in elk geval ik zelf, waren er aan toe! De laatste maanden merk je echt dat Thijs meer wil, dat hij wil weten, dat hij wijzer is gaan praten, dat hij wil lezen zelfs, dat hij wil schrijven en steeds vaker over de Volksschule praat. Zelf ben ik de Kindergarten al wel even beu...de leidster ervan en tevens ook één van de juffen van Thijs, is geen makkelijke...hoe zij met bepaalde situatie's omgaat, dat bevalt niet alleen mij niet zo heel erg, maar heel erg veel mensen niet...ze jaagt de kinderen met haar gedrag haast angst aan. Discipline vind ik goed, kinderen moeten luisteren naar de juf en ze luisteren ook allemaal heel erg goed naar haar, maar ze slaat er nogal in door zullen we maar zeggen. Ook in de afgelopen weken, vergat ze nogal eens bepaalde uitstapjes van te voren aan te geven...zo onhandig! Maar goed, vandaar dus, dat Thijs en ik allebei geen traan zullen laten om de Kindergarten :-)
Het is dan wel weer een afsluiting van heel wat Kindergartenjaren!
Jordy is begonnen met de Loslösegruppe (een soort peuterspeelzaal), twee middagen in de week, in 2006!
Een jaar later, in 2007, is hij naar de Kindergarten gegaan voor vijf ochtenden. Luuk is in dat jaar twee middagen naar de Loslösegruppe gegaan.
In 2008 is Luuk op de Kindergarten begonnen en toen waren dus zowel Jordy als Luuk voor vijf ochtenden op de Kindergarten!
In 2010 ging Jordy, na drie jaar, van de Kindergarten af en is Luuk naar een andere Kindergarten gegaan, die dichter bij de Grundschule in Duitsland zat... Thijs kon in datzelfde jaar twee keer per week naar de Loslösegruppe, maar dat was wat tijden niet zo handig. Wat later kon ik voor Thijs een plek krijgen bij dezelfde Kindergarten als Luuk, maar dan in een andere groep voor kleinere kinderen...een Loslöse maar dan gelijk voor vijf ochtenden!
In 2011 begon Thijs dan echt op de Kindergarten.
In 2012 heeft Luuk, na vier jaar, de Kindergarten afgesloten in Duitsland en kon in Oostenrijk gelijk naar de Volksschule en Thijs heeft hier in Oostenrijk dus nog twee jaar Kindergarten gedaan en sluit nu, na in totaal drie jaar Kindergarten, het tijdperk Kindergarten voor ons hele gezin af!! Acht jaren hebben we dus bij Kindergartens gelopen in zowel Duitsland als Oostenrijk...lang genoeg dacht ik zo :-).

En dan nu is er dus alweer een wissel...Jordy verlaat na vier jaar de Volksschule en gaat na de vakantie naar de NMS (Neue Mittelschule) in Bleiberg Nötsch en zet daar de vijfde klas voort. Luuk gaat naar de derde klas van de Volksschule en Thijs komt dus in de eerste klas!

Geen opmerkingen: