maandag 2 juni 2014

Uitje, bezoek, theorie en Maiwipferln

Zoals gezegd hebben we zaterdag onze Kärntencard ingezet! Eerst nog het een en ander bij elkaar gepakt, ik heb de broodbestelling opgehaald bij de winkel en de tuin gesproeid, Erik is met de jongens en wat cadeautjes onder de arm naar Burgi en Gerhard gelopen. De zoon van Burgi was namelijk bij hen aan het werk en van hem hebben we het aquarium gekregen! Rond 10.00u zijn we ondanks de wisselende weersvoorspellingen gewoon gegaan. We hebben in Annenheim de auto geparkeerd en zijn eerst de rondvaartboot opgestapt! Gewoon lekker zitten en genieten van al het moois om ons heen, we hadden een pakje kaarten meegenomen, want de rondvaart zou een goede twee uur duren, dus we hebben ook nog een potje kaarten gespeeld! Op de foto hieronder zie je onze ''huisberg'' (zo wordt het onder de leden van de Facebookpagina 'Naturpark Dobratsch' genoemd) de Dobratsch! Die met de witte top en als je goed kijkt, zie je rechts op de foto nog net een kleine punt, grenzend aan de rechterkant van de Dobratsch zeg maar...dat is de Erzberg:

Toen we de boot afstapten, was het inmiddels wel ietsje koeler geworden...maar we besloten toch de Gerlitzen op te gaan! De auto kan daarvoor blijven staan, we hebben alleen even wat extra kleding aangetrokken en de rugzak omgepakt en er onze broodmaaltijd in gedaan. Het eerste deel omhoog is met een dichte kabelbaan, gelukkig. We stapten uit en brrrrrrr.....wat was het afgekoeld zeg!! Oh, echt fris! We zochten een plekje om ons brood op te eten en toen begon het te regenen...we hadden gelukkig een bankje onder een overkapping gevonden, dus we konden droog zitten. Ik was inmiddels flink afgekoeld, bah...en met die flinke regen erbij, weigerde ik om verder omhoog te gaan! Maar ja, de regen hield op en de jongens wilden toch wel erg graag de volgende lift in...een open lift! Nou ja, ik heb Erik laten beloven, dat we boven in het restaurant een kop koffie zouden gaan drinken, anders ging ik niet mee...hihihi!! Het werd beloofd en zo stapten we in de volgende lift, frisjes...boven aangekomen, stapten we uit en het begon... te sneeuwen!! Brrrrrrr, wat was het koud! Erik wilde nog wel even een kleine wandeling maken, genieten van het uitzicht, maar ik niet, dat doe ik wel als het 20 graden warmer is, want ondanks de extra kleding, toch nog redelijk zomers, was het echt koud! We zijn dus maar gelijk het restaurant in gegaan en hebben daar warme chocolademelk en koffie besteld. We konden ontdooien en daarna zijn we ook gelijk maar weer naar beneden gegaan, het zit bij de Kärntencard in, dus we kunnen de hele zomer hier gewoon omhoog met de lift!

Het was toch een lekkere dag, even weg, even in de boot over de Ossiacher See, in de lift de berg op en toen gewoon weer naar huis...het voelt nog steeds als vakantie op die momenten!! Heerlijk!

Zondag was een rustig dagje. De jongens hadden nog wat huiswerk te doen, wat te leren. Jordy voor zijn schriftelijke Radfahrprüfung die hij vandaag gehad heeft en Luuk nog wat oefenen met de tafels. Erik zou ook nog met Jordy gaan oefenen voor de praktische Radfahrprüfung, die volgende week is, maar eerst ging de telefoon! Mieke en Tim vroegen of we thuis zouden zijn voor een kop koffie! Gezellig! Vandaar dat we dus wat later koffie hebben gedronken en de jongens lekker met de twee honden konden spelen buiten! Leuk hoor, we hebben weer even bijgekletst en na de koffie hebben ze hun reis weer voortgezet!

We hebben een Jause genuttigd en toen is Erik met Jordy op de fiets gestapt. Bij de laatste ouderavond heeft de juf gezegd waar ze de praktische fietsproef zouden gaan houden en die route is Erik met Jordy gefietst. Jordy moet echt bepaalde verkeersborden kennen, weten hoe je ergens links af moet slaan op een grote straat...in Oostenrijk zijn ze niet zo van de fietspaden en fietsen de fietsers op straat, ook op wegen waar je dus 100 km/h rijdt met de auto... en je moet ook eerst de schriftelijke proef behalen, voor je überhaupt voor de praktijk mag! En als alles gehaald is, krijg je je fietsrijbewijs. Jordy zal, als hij het haalt, pas na zijn verjaardag het rijbewijs op mogen halen, want je krijgt het echt niet eerder dan je 10de verjaardag!

Later op de middag zijn we met ons allen nog weer even de tuin in gegaan...ik heb het stuk nieuw ingezaaide gras nogmaals met de bladhark uitgeharkt en er vier (?!) emmers met stenen weer uitgeharkt! Toen weer nieuw bijgezaaid en vervolgens gesproeid. De jongens hebben met Erik weer een stuk verder gegraven voor de plek van de ren van de konijnen... en toen was de zondag wel voorbij!

Jordy is zojuist in huis gekomen met goed nieuws!! Hij heeft zijn schriftelijke fietsproef gehaald!!! Nu mag hij in elk geval dus volgende week de praktische proef doen! Joehoe!!

Inmiddels gaat het goed met mijn ''Maiwipferln''! Vrijdag heb ik bij de apotheek een paar bruine flesjes gehaald, waar ik de siroop in kan doen als het klaar is. Ik heb ook al een volgende lading geplukt en in potten gedaan, want ik had gelezen dat de siroop nog beter zou worden met Rohrorhrzucker...een bruine suiker. De eerste zending ziet er inmiddels zo uit:De volgende zending heb ik zaterdagavond pas in de potten gedaan, dus die ziet er nu zo uit, met precies de goede verhouding van Maiwipferln en suiker
:

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Karin ....

het weekend zit er weer op ,met een leuk dagje uit voor jullie .
Zo zie je maar weer dat er best veel in een weekend gedaan kan worden ,LEUK ...
En wat goed van Jordy dat hij dat in de eerste keer gehaald heeft KLASSE ,geef hem namens ons maar een dikke pluim ....
Groeten van ons ....Pa en Ma ...