dinsdag 3 april 2012

Dag 2.

Zo, de tweede dag!
Vanmorgen voor het ontbijt heb ik de mevrouw van de gemeente Zlan gebeld. Gisteren had ik daar dus een telefoonnummer van gekregen van de mevrouw uit Mauth-Brucken. We hebben een afspraak gemaakt voor het einde van de middag, om twee woningen te bekijken in Zlan.
Na het uiterst karige ontbijt (echt waar, 2 soorten vlees, kaas en jam, 2 broodjes p.p. en koffie....), maar dat was maar goed ook, want in dezelfde ruimte staat een enorme kooi met papagaai, er loopt een hond en er is een kat, de ramen potdicht, net als de vitrage...dus Erik had na het ontbijt al rode ogen en begon te snotteren, dus zijn we snel weer naar de kamer gegaan...we hebben de spullen gepakt en ik heb nog naar een meneer gebeld, die een woning in Villach verhuurd en met hem een afspraak voor morgen gemaakt.

We wilden ook graag Bad Bleiberg nog bekijken, we hoorden veel over de plaats, er staan ook verschillende huizen te koop. Het is er een 'Kur-ort', het zit namelijk op een hoogte van ruim 900m (kan er een aantal meters naast zitten) en we waren er nog nooit geweest. De eerste afspraak hadden we toch pas om 13.15u in Villach, dus we zijn vanmorgen naar Bad Bleiberg gereden. Het is een geweldig mooie weg om er naar toe te rijden, het is ook een goede weg, die gedeeltelijk is vernieuwd en ze zijn er ook nog mee bezig en het uitzicht....wauw... We kwamen in Bad Bleiberg aan en ik snapte eigenlijk gelijk dat het er ook een 'Kur-ort' is...het is een hele mooie plaats, bosrijk, je hebt uitzicht op rots-toppen waar nog sneeuw ligt...super. We wisten dat er in elk geval een heel mooi huis te koop zou staan en we hadden van te voren de foto nog even goed bekeken, maar ja, dat is natuurlijk lastig te vinden. We hebben ook dit keer, in het dorp, gewoon twee oudere meneren aangehouden om te vragen hoe het zit, dat er meerdere huizen te koop staan en hoe het is om er te wonen...nou ja, dat liet die ene meneer zich geen twee keer vragen en hij stak van wal...het verhaal zal ik jullie besparen, maar wij waren best wat wijzer. De meneer stuurde ons uiteindelijk naar de gemeente in het dorp en echt waar, vlak voordat we bij de gemeente waren, zagen we het huis staan!!!!!! Ik zal het jullie even laten zien:

Tja, wij vinden dit dus helemaal mooi, in elk geval van buiten....
We zijn daarna naar de gemeente gegaan, om er navraag te doen over dit huis. De mevrouw pakte gelijk het telefoonboek erbij en belde een meneer op, het bleek gelijk de juiste persoon en ik kreeg de telefoon in handen. De meneer was vandaag niet in huis, maar morgen wel weer en dan bel ik hem terug voor een afspraak voor donderdagochtend, dat kon. Een andere mevrouw bij de gemeente kreeg mee over welk huis we het hadden en vroeg ons mee te lopen naar boven, ''dan kan ik wat meer laten zien!'' Ze ging achter haar computer zitten en haalde de grondverdeling van Bad Bleiberg tevoorschijn. Ze kon gelijk vertellen dat dit als Bauland gewidmed was, wat inhoud, dat je er, als je zou willen, nog iets bij naast mag bouwen. Ze heeft ook gekeken of het in een 'Gefahrenzone' lag...hoezo Gefahrenzone? Nou, ze hebben precies aangegeven in welk deel van het dorp er eventueel lawinegevaar zou kunnen zijn. Dit huis valt er in elk geval buiten, nou ja, dat is handig om te weten!

Vervolgens hadden we dus om 13.15u in Villach een afspraak voor een bezichtiging. Deze woning ligt in een woonblok, aan de rand van het centrum van Villach. Er omheen ligt wel wat groen, maar niet zo ontzettend veel, aan de overkant van de straat (waar het woonblok haaks opstaat) liggen scholen en bedrijven en de weg ernaar toe is....tja, een stad. De woning op zich is groot genoeg, het heeft drie slaapkamers, er moet wel iets aan gebeuren (dat is nog niet zo erg)...maar...kijk maar, dit is het:
Het gaat om dit woonblok, dit is vanaf de straat en het gaat om helemaal de achterste woning, het Erdgeschoss, om deze woning:



dit is een foto vanaf de andere kant van de straat, wij staan hier met onze rug naar de scholen...
Dit is eigenlijk niets voor ons...het is gewoon niet zoals wij zijn en zeker niet iets wat wij voor onze kinderen willen....maar het is wel groot genoeg en het zou voor ons dan gaan om een jaar, hooguit twee jaar, want ons doel blijft om iets te willen kopen (mits het wonen in Oostenrijk goed bevalt).

Daarna zijn we nog even langs de woning gereden waar we morgen naar toe gaan...ook dat werden we, van de ligging, niet echt vrolijk, maar morgen zien we de binnenkant.
Toen zijn we doorgereden richting Zlan, waar we later in de middag twee woningen konden bekijken, maar eerst hebben we de auto op een mooie plek neergezet, het gasstelletje achter in de auto gezet en ons een kop koffie gemaakt...heerlijk in de natuur en even alles laten bezinken.


De woningen in Zlan liggen een stuk mooier, wel beide in een woonblok, maar dan veel meer in de vrije natuur, maar ja, beide hebben maar twee slaapkamers en de ene viel gelijk al af doordat er daar absoluut geen mogelijkheid zou zijn om een bed in de woonkamer neer te zetten, gewoonweg was de woonkamer er te klein voor. De andere was heel erg netjes, nette keuken erin, maar ook hier maar twee slaapkamers...er zou een optie zijn om bijvoorbeeld de keuken te verplaatsen naar de woonkamer...daar was namelijk een wateraansluiting (omdat bleek dat de voorlaatste huurder de keuken daar ook heeft gehad) en zo zou dan de keuken een slaapkamer kunnen worden....maar dat is natuurlijk ook niet niks en je haalt je gelijk flink wat werk op de hals...verder heeft Zlan wel een supermarkt en een Volksschule. Haha, de mevrouw van de gemeente was nogal gehaast: ''euh, hebben jullie plaats in de auto? Mooi, dan rijd ik met jullie mee naar de woningen...'' en ze zat al in de auto! Ze bleek voor dezelfde woning nog een bezichting te hebben staan, na ons, maar die mensen heeft ze gewoon achtergelaten met de broer van de vorige huurder!! Wij hadden namelijk volgens haar al lang genoeg gewacht en ze was tenslotte met ons in de auto meegekomen. Terug bij de gemeente heeft ze ons de papieren laten zien van de woning en een kopie meegegeven van de bouwtekening. Toen kwam er een hele vriendelijke meneer binnen lopen, hij gaf ons een hand en kwam erbij om mee te kletsen, hij vroeg waar we vandaan kwamen, waarom we naar Oostenrijk wilden...toen zei de mevrouw opeens: dit is onze burgemeester en hij moet bepalen of jullie de woning kunnen krijgen...maar er zijn ook nu andere mensen voor een bezichtiging, dus ze keek naar de burgemeester en vroeg, waar wij bij zaten, wie volgens hem het beste de woning kon krijgen, zodat wij daar in elk geval zekerheid over zouden hebben!! Tjonge....het andere stel heeft 'maar' één kind en wij drie, dus volgens de burgemeester hadden wij het meeste recht en we kregen ter plaatse voor veertien dagen een optie op de woning!!!!

Voor één dag was dit weer genoeg stof tot nadenken...en het wordt er niet makkelijker op...de één is groot genoeg, maar ligt niet mooi, de andere is eigenlijk te klein, maar ligt een stuk mooier...
Morgen is er weer een dag, met in totaal drie bezichtiging (2 huur en 1 koop) en een afspraak bij de bank om te informeren voor een hypotheek....


1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Karin,

Had ook gewoon bij Karin gaan zitten, daar is het ontbijt een stuk beter ;) en geen papegaaien daar.

Ik ben blij dat wij niet langs zoveel huizen hoefden...

Groetjes Corine