dinsdag 11 december 2012

Beter, halletje en schuren

Allereerst bedankt voor de reactie's en mailtjes!! Het gaat weer helemaal goed met ons! Jordy is vandaag nog thuis gebleven, maar gaat morgen echt weer naar school. Ik vind altijd dat ze een hele dag helemaal beter moeten zijn, voordat ze weer naar school of Kindergarten gaan... Bij Erik heeft niets doorgezet (hopelijk blijft het natuurlijk zo) en bij mij is het bij een eenmalige 'actie' gebleven, gisteren waren we alleen nog wat moe en slap, maar we hebben gewoon kunnen eten! Om geen hele vette of te 'volle' maaltijd te hebben, heb ik gisterenmiddag soep gemaakt, ik had er echt zin in! Heerlijke groentesoep met rundvlees en balletjes, volop groente...hmmm!!

Nou Josina, hier geen nieuwe sneeuw, zoals elders in Oostenrijk, helaas...ik heb vanmorgen zelfs gehoord, dat er een dooi zou intreden!! Nog voor de kerst zelfs...het schijnt hier al twee jaar te zijn, dat ze geen witte kerst hebben,voor die tijd wel, maar met de kerst was alles weggedooit...ik hoop het echt niet!! Het is nu al lang niet meer zo koud als dat het vorige week was...

In het halletje is het al een wereld van verschil! Het is er nog steeds fris, maar het vriest er niet meer. De wanden en vloeren zijn daar natuurlijk ook zó vreselijk koud en klam geweest, dat zal nog wel even nodig hebben, voordat dat eruit is. Het hoeft daar echt geen kamertemperatuur te zijn, dat zou onnodig zijn en jammer, maar het hoeft er natuurlijk ook niet te vriezen!!

Aangezien Jordy vanmorgen zichzelf kon redden met de konijnen, het oefenen voor rekenen en hij mocht even televisie kijken, kon ik eindelijk weer eens wat boven doen! Ik heb m'n oude kleren aangetrokken en ben van de slaapkamer alle wanden gaan schuren...ahum, hahaha, ach, het stuift een beetje, ik was daarna dus compleet wit! Vervolgens onder de douche gestapt en met Jordy fruit gegeten, nog wat klungeldingen gedaan, Luuk kwam alweer thuis en het was tijd om Thijs op te halen!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Lekkerrrr verse soep. Nou ja geen witte kerst, dat kan echt niet hoor. En het klopt dat de muren door en door koud zijn en dan eerst warmte moet aannemen.
Knap van je dat je aan het schuren bent. Ik doe het je niet na.
Groetjes van Josina

huis tjokvol zei

fijn dat jullie weer beter zijn,succes met het schuren , een vreselijk stom werkje he.

Dagelijks Brood zei

Wat een leuke blog heb je! Wij (jong stel begin 20) hebben wel kleine plannetjes om ooit (als het geld ervoor is) te emigreren naar Oostenrijk en daar iets in de toerisme te gaan doen. Maar, het zijn nog steeds wilde plannen hoor! Voorlopig zijn we net verhuisd, haha, dus voorlopig zouden we er niet meer over denken hadden we afgesproken. :-) Geniet van het wonen daar! Ik ga je volgen! Groetjes, Marike