dinsdag 26 februari 2013

Gemeente en vloeren

Na een heerlijke zonnige dag gisteren, is het vanmorgen tegen 7.00u weer begonnen te sneeuwen! Niet veel, maar ik heb zojuist het oprit wel even geruimd, maar het was amper 2cm. Vanmorgen toch de gemeente maar even gebeld, want gisteren heeft een sneeuwruimer de schuifbak bij ons voor de deur kapot gereden. Erik is er twee keer naar toe gelopen, toen de meneren een poging deden om de boel te repareren, of ze niet zouden vergeten die hoop sneeuw precies in de bocht van het oprit weg te ruimen...''Nee hoor, we komen er zo aan...'' Nou, niet dus! Erik heeft gisterenavond een doorgangetje gemaakt voor de auto, maar dan is het natuurlijk zo'n loeizware hoop geschoven sneeuw. Bij de gemeente bleek de juiste persoon niet aanwezig te zijn, maar ze zou het doorgeven...toevallig bij de Kindergarten, toen ik Thijs ophaalde, liep ik de meneer tegen het lijf! Ik heb het hem dus rechtstreeks gevraagd, of ze de hoop even een paar meter door kunnen schuiven: ''komt in orde, want dat kan natuurlijk niet!'' Nou ja, ik ben natuurlijk benieuwd!
Geloof het of niet, maar de sneeuw verveelt ons nog steeds niet! De mensen in het dorp vinden het zo langzamerhand wel genoeg, maar ze zijn niet aan het klagen in elk geval...want dat vind ik nou zoiets nederlands! Klagen over het weer! Hahahaha!!!
In Villach is het heel anders, Erik komt er natuurlijk dagelijks en daar is het meer een papperige sneeuw en daar is het ook lang niet zo helder als hier boven! Toen Erik gisteren eerder thuis kwam, slaakte hij een diepe zucht: ''heerlijk, zon!'' Dat had hij voor twaalf uur in Villach nog niet gehad, terwijl toen hij naar Villach toe reed, om 7.15u hier in Bleiberg al wel de zon scheen!

Luuk gaat het inmiddels zoveel beter, dat hij morgen weer lekker naar school gaat. Jordy had ik gevraagd om het huiswerk voor Luuk bij de juf van Luuk op te halen en dat had hij gisteren inderdaad bij zich, dus Luuk is gisterenmiddag en vanmorgen al bezig geweest met het huiswerk! Daar loopt hij dus geen achterstand in op. Dat is hier natuurlijk anders dan in Nederland, omdat hier alleen in de ochtend school is, zijn ze vanaf de eerste schooldag huiswerk gewend...maar ja, als je ziek bent, is het niet zo, dat je dan niets hoeft te doen! Dat zijn onze kinderen natuurlijk al wel gewend, want in Duitsland ging dat hetzelfde.

Vanmorgen heb ik de vloeren boven precies opgemeten, dan kan ik deze week, als Erik een dag met de bus gaat, gelijk boodschappen doen en op jacht voor een vloer! We weten wat we willen, maar nu nog even een beetje ervoor rondshoppen. De ondervloer en plinten moeten er natuurlijk ook komen en daar zullen ongetwijfeld redelijke prijsverschillen in zitten. De kamer, keuken en gang krijgen dezelfde vloer, wel zo mooi! In de gang liggen nu plavuizen, maar van die hele glimmende hoogglanzende...waar je je nek over breekt als je met natte schoenen binnen komt! Dat lijkt mij niet de bedoeling voor de vakantie vierende mensen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Het is in ieder geval makkelijk dat ze al huiswerk kennen. Altijd makkelijk wanneer je naar voortgeset onderwijs gaat, dan zit het al in je systeem. Wat komt er op de vloer? Laminaat, tegels, vinyl of vloerbedekking? Die tapijttegels zoals in kantoren zijn ook handig. Oersterk en makkelijk te onderhouden.Succes met het zoeken.
Groeten van Josina.