donderdag 28 februari 2013

Knutselwerk, vloer en Kärnten card!

Thijs mocht een knutselwerkje mee naar huis nemen en ik vond het zóó leuk toen ik 'm op school al zag hangen...dat wil ik delen! Dit is toch geweldig? En hoe simpel...je moet er maar op komen. En kijk maar eens goed hoe de sneeuwpop bij elkaar gehouden wordt, vanaf de muts tot de onderkant...dat heeft Thijs helemaal alleen met de naaimachine gedaan bij de Kindergarten! De gekleurde balletje is gedaan met een speciale soort verf, daar moesten ze een hele poos met de föhn op blazen en toen begonnen de verfsputtertjes te zwellen...ik ben er trots op!!

Vanmorgen ben ik naar Villach geweest...weinig zin in, maar ja, af en toe moet je iets...een enorme auto vol boodschappen gehaald (was al een aantal weken niet meer voor fatsoenlijke boodschappen op pad geweest) en ik heb een vloer gekocht! Hihihi, zo makkelijk gaat dat bij ons! Natuurlijk hadden we al eerder rondgekeken en we wisten wat we wilden, nu stond het op de folder...dus ja, het zou jammer zijn, dat je dat dan laat gaan! Ik ben naar de winkel gegaan, met een lijst prijzen van andere winkels en heb eerst zelf rondgekeken. Ik had de vloer zojuist gevonden, toen er een meneer bij kwam. Ik heb nog het een en ander gevraagd, o.a. over het leggen, maar ook over het onderhoud en over de geluidsnorm...het is natuurlijk wel voor het appartement en dat is boven ons...ik heb geen zin in een vloer, die veel geluid veroorzaakt...vloerbedekking wil ik ook absoluut niet! Het moet enigszins onderhoudsvriendelijk zijn...het is een 'Designer Boden' geworden...klinkt heel luxe, hahaha, maar het is een soort PVC vloer. Dus geen laminaat en geen parket, maar het is in het model van laminaatplanken en wordt op dezelfde wijze gelegd...de meneer pakte een laminaatplank en een plank van deze vloer en tikte op beide met zijn eigen ring...een wereld van verschil! De laminaatplank klonk heel luid en hol en de andere vloer heel gedempt, zoals we graag willen! Maar ja, er moet natuurlijk ook een ondervloer en plinten komen en ik had het budget in mijn achterhoofd... De meneer heeft deze zaken laten zien, ik heb gevraagd wat het zou gaan kosten en heb toen gezegd dat ik even zou gaan rekenen en mijn man even zou bellen. Later ben ik naar de man toegegaan en heb gezegd dat we natuurlijk wel een budget hebben, maar dat we best wel een aantal vierkante meters nodig zouden hebben...of hij een mooie offerte voor ons wil maken...hihihi, ik word er steeds beter in! Met Erik had ik al afgesproken, dat als hij bij het bedrag wat ik uitgerekend had, in de buurt zou komen, dat we dan het zouden nemen...ik heb het wel gelijk helemaal kompleet laten maken...met strips in de deuropeningen (voor de werking) en van die klikgevallen, die je aan de muur kunt boren en waar je de plint op kunt klikken en een goede ondervloer...en het werkte! De meneer zat er zelfs nog net ietsje onder, van wat ik uiterlijk had willen betalen! Heel relaxed knikte ik en keek nog een keer peinzend (hihi, wel hard blijven hè...) en zei vervolgens dat hij het in orde mocht maken...heerlijk, weer iets geregeld!!

Hahaha, met het 'verdiende' geld, ben ik naar het Atrio gegaan en heb voor ons de Kärnten Card gekocht! In Bleiberg kun je de pasjes wel laten opwaarderen en vakantiegangers kunnen ook voor de vakantie de Card wel in Bleiberg aanschaffen, maar als Einheimische krijg je een pas en die moet je eenmalig in Villach ophalen...de mevrouw was zo lief om voor Thijs ook gelijk een lege pas mee te geven, zodat we volgend jaar niet voor die ene pas naar Villach hoeven te gaan, Thijs is namelijk nu nog gratis!

Zojuist het eten alvast voorbereid en dan kunnen we straks Erik weer ophalen!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zakentalent Karin!!! Goed joh. Zal het mooi worden. Wat leuk is het knutselwerk van Thijs. Onthou ik voor de kleinzoons als ze een knutselbui hebben.
Groeten van Josina.

Anoniem zei

Thijs,wat heb je dat mooi gemaakt,mama is wel heel erg trots op jou.wij zijn ook wel trots op mama,een vloerbedekking uitzoeken helemaal alleen,super,en dan ook nog afdingen,ik zou het niet durven.(O)ma Bus