zondag 24 februari 2013

Nudeln en sneeuw!

Laat ik beginnen met het etentje van gisteren! Wij hebben nu dus voor het eerst echte Kärntner Nudeln gegeten en Erik en ik vonden het beide heerlijk! Het ziet er een beetje raar uit, helemaal blank zeg maar, dat komt omdat het alleen maar gekookt hoeft te worden. Ze hadden drie soorten bereidt voor ons. De échte Kärntner, dat zijn Nudeln gevuld met aardappels, kwark en onder andere mint...klinkt niet aanlokkelijk, maar het was echt lekker, een beetje kruidenboterachtige smaak van binnen! De andere waren 'Schwammerle Nudeln' (met paddenstoelen, gezocht door Martin zelf) en eroverheen wat uitgebakken spekstukjes...ik was er een beetje bang voor, maar deze waren haast nog lekkerder dan de andere! Erik vond deze variant de lekkerste en de jongens ook. Jordy heeft een halve gegeten, Luuk een hele en Thijs heeft van alles een hapje geproefd, maar vond het niks. Ingrid had ons dat van te voren al gezegd, ze zei erbij, het gaat om het proeven. Ingrid: ''ik zelf vond ze de eerste keer helemaal niet lekker!'' Ze vonden het wel geweldig, dat de jongens het in elk geval geprobeerd hebben...hihihi, die boodschap hadden wij de jongens van te voren goed ingeprent! ''Ook al is het maar één hap, proberen doen jullie het!''
Als nagerecht hadden ze 'süße Birne Nudeln' en een stuk peer erbij naast en vanillesaus...deze variant vond ik zelf de minste, maar het was niet vies. De inhoud van deze Nudeln waren klaargemaakt met een speciale soort peer, die je echt niet zo kunt eten, maar die worden gedroogd, gepeld, gekookt, gemalen etc.
Het was een geslaagde avond, verschillende soorten wijn werden er opengetrokken en ik moest toch alles proberen (héél vervelend...hihihi)! Het zijn gezellige mensen en je hoeft niet bang te zijn, dat er een stilte valt!
 
Toen we naar ze toe liepen, was het nog droog, maar er werd al voorspelt, dat het ergens in de avond flink zou gaan sneeuwen....toen we terugliepen, lag er al wel een kleine 10cm sneeuw! Hahaha, vanmorgen lag er 'ietsje' meer:
 
Luuk en Thijs op het terras...


gisterenavond is de auto niet meer naar binnen gezet, gelukkig hoefden we vandaag
niet weg!!

hier moet ergens het trapje naar de voordeur zitten...
 
zo ziet het er nu uit, als je bij ons de voordeur uitstapt!

iedereen helpt mee!

het trapje is helemaal schoon...nou ja, nu ligt er inmiddels al weer een flinke
laag op...

Jordy baant zich een weg naar Luuk en Thijs

wel aan het werk blijven hè!!

het oprit is...euh...was schoon, maar vanaf nu kunnen we het weer gewoon bijhouden!

5 opmerkingen:

huis tjokvol zei

ooo wauwie he ,dat is wel erg veel,wel mooi maar ook heel veel hinder er aan he?geniet ervan.

Liesbeth zei

Zo veel sneeuw,zalig gewoon.Maar ik verlang stiekem toch naar de lente!!

Anoniem zei

Dat is pas sneeuw. Hier ook anderhalve........vlok hahahaha.
Mega veel sneeuw is er weer gevallen zeg. Bobbaan helemaal zeker.
Groetjes van Josina

Karin Fischer zei

Ik hoop dat je deze reactie kunt zien/lezen...nog nooit geprobeerd!
De hinder valt reuze mee hier, echt! Het land is erop ingesteld, op (veel) sneeuw. Als er hier veel sneeuw valt, denken de mensen juist: ''we kunnen beter met de bus naar het werk gaan...'' Precies het tegenovergestelde als in NL dus! En als je zelf je oprit bij houdt, dan is het heel goed te doen! Ook de wegen worden zeer geregeld geschoven en de weg naar ons dorp is eigenlijk altijd schoon!

Karin Fischer zei

Hahaha, in NL verlangen veel mensen naar de lente! Ik kan me dat helemaal voorstellen...in NL is het ook geen echte winter te noemen...beetje sneeuw, beetje zon, drek op straat van de sneeuw, het land ligt plat als er wat meer valt...ik had in NL steeds hetzelfde gevoel namelijk, maar hier is het anders! Zoals vandaag was er volop zon, heerlijk! Er ligt alleen een flink pak sneeuw bij :)