woensdag 27 februari 2013

Luuk en sneeuwfrees

De week wordt al bijna door het midden gezaagd!
Luuk is vanmorgen weer naar school gegaan, hij hoest nog wel, maar het klinkt heel slijmerig en hij hoest het nu eindelijk flink op...daar heeft hij altijd moeite mee, of moeite...hij heeft geen zin om dat te doen, want meestal houdt hij, als hij een kriebel voelt, zijn adem even in om niet te hoeven hoesten, of hij hoest maar half, terwijl je kunt horen dat hij door moet hoesten! Daardoor heeft hij in de afgelopen jaren al een paar keer bijna een longontsteking opgelopen...handig...maar nu gaat het de goede kant op en ik hoop dat het goed blijft gaan!

Gisteren is, zoals ik al een beetje verwachtte, geen gemeente geweest om de sneeuwhoop weg te ruimen...grrrrr....ik bel nóóit, ook niet als ze ons weggetje weer eens 'vergeten' te ruimen. Nu kunnen wij heel beroerd het oprit af en op, dóór de gemeente, dus dan bel ik en komen ze niet! Vanmorgen dezelfde meneer dus nog eens gebeld en hij zegt, dat hij het verkeerd begrepen had, want ze hebben inderdaad de weg onder ons gisterenavond nog met de bagger geruimd, maar niet 'onze' sneeuwhoop. Hij wilde zich eruit kletsen, door te zeggen, dat het weggetje naar ons oprit toe, Privatweg is en dat ze het eigenlijk niet eens hoeven te ruimen...toen heb ik heel vriendelijk gezegd, nogmaals, hoe het is gegaan en dat wij zelf de hele winter netjes ons oprit en de hele bocht ónder ons oprit schoonhouden en zout strooien, maar dat wij nu niets kunnen beginnen, doordat de gemeente er een bende van heeft gemaakt en dát terwijl Erik de meneer ter plekke netjes twee keer gevraagd heeft om die hoop nog weg te ruimen, maar die meneer had er blijkbaar geen zin in!!
Het was even stil en toen gaf de meneer mij gelijk en zei dat er in de loop van de dag een frees voorbij zal komen, want een sneeuwschuiver schuiven ze er vast weer op kapot....en raadt eens wie er net aankwam? Juist, de gemeente met een enorme frees en de meneer heeft heel netjes de bocht weer helemaal vrijgemaakt!
Zojuist de meneer van de gemeente weer even gebeld en bedankt! Hihihi, die meneer was eerst even stil en toen ik bedankte voor het vrijmaken van de bocht, klonk hij helemaal blij...nou ja, je moet ze natuurlijk wel te vriend houden!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hahaha, dat heb je goed gedaan Karin. Vliegen vang je met stroop en niet met azijn. En eerlijk is eerlijk het is natuurlijk ook wel leuk als je een keer bedankt wordt.
Groeten van Josina