maandag 25 februari 2013

Luuk en vrij!

Vandaag Luuk thuis. Hij is, sinds we weer in huis zijn, aan het hoesten en dan vooral binnen...ik heb het idee, dat het door de Etagenheizung komt. Luuk heeft hetzelfde namelijk ook een paar dagen gehad toen we begonnen met het stoken in de Etagenheizung, daar komt natuurlijk een stof bij vrij, die de longen even genoeg kan irriteren...na de week Nederland, moet hij er blijkbaar weer even door en dat lukt niet op eigen kracht...helaas! Gisteren was hij zó ontzettend moe, dat hij koorts had en echt heel wat uren extra heeft geslapen. Vandaag gaat het alweer een heel stuk beter!

Vandaag was het weer de 'beddendag'...wat dus inhoud: bedden afhalen, wassen, drogen, strijken, wassen, drogen...maar goed, bijna alles is alweer opgeruimd en de bedden zijn al weer helemaal opgemaakt! Op dit moment bezig om de ingredienten voor te bereiden voor de zuurkoolschotel... hmmmmm!!

Het is heerlijk weer vandaag, echt! Vanmorgen scheen vóór half acht de zon al volop en hij is er nog steeds! Het sneeuw smelt dus letterlijk als sneeuw voor de zon...zoals ze hier zeggen: ''es rinnt!'' Het is een prachtplaatje nu...alles met bergen sneeuw bedekt, de zon er vol op...als kristalletjes glinstert het!!

Rond de middag belde Erik op: ''Ik ben vrij!'' Ik dacht natuurlijk eerst aan iets anders...maar Erik is vanmorgen mee geweest met een collega om in Villach een aantal dingen te repareren en ze waren al vroeg weer op de zaak, toen is Erik nog even bij de buren van de zaak geweest, daar hadden ze geen stroom en toen Erik weer terug kwam, zaten ze even te denken...iedereen rijdt met een auto van de zaak naar de klussen toe en daarom was er op dat tijdstip niemand meer op de zaak aanwezig, Erik vroeg of hij nog iets kon doen òf dat hij kon gaan....Erik mocht het zelf weten, daarom besloot Erik naar huis te gaan. De chef vroeg wat Erik dan in huis allemaal van plan was en zo vertelde Erik het hele verhaal. De chef was helemaal verbaasd...volgende week vensters vervangen in Bleiberg?! En dat Erik met een fikse verbouwing bezig is, om een vakantiewoning klaar te maken?
Erik was er wel blij mee, dat de chef nu zelf ernaar vroeg, Erik krijgt nu pas het gevoel, dat ze hem echt serieus nemen en de gesprekken komen steeds spontaner op gang...nou ja, Erik was dus lekker met het middageten al thuis en is nu volop aan het klussen...iets wat de laatste weken op een heel laag pitje heeft gestaan!

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat sneu voor Luuken ja vermoeidheid doet natuurlijk ook geen goed in zijn geval. Lekker dat Erik thuis kan klussen en leuk dat zijn baas nu belangstelling heeft. Komt goed dus.
Groeten van Josina