dinsdag 9 juli 2013

Außerschießen

Toch nog even tijd...
Vandaag hebben we een ''Außerschießen'' gehad, ofwel ''einen Runden'', ofwel iemand heeft een ronde leeftijd bereikt! Dit keer is het Ute, ze is veertig geworden! Aangezien het juist vaak Ute is, die overal alles regelt en de touwtjes in handen heeft, was het nu juist leuk om het voor haar te doen! Een drietal personen hebben zich over de organisatie gebogen en van alles voorbereidt. Ute moest een soort fitnessprogramma doen en daarna was er het ontbijt.
Laat ik bij het begin beginnen...om 4.00u ging hier de wekker...de jongens ietsje later uit bed, toen wij alvast in de kleren waren en met twee eigengebakken Kuchen onder de arm zijn we om 4.35u naar de overkant gelopen, naar Karin. Daar kwam iedereen samen, allemaal kregen we een speciaal bedrukt tshirt aan en één auto werd volgeladen met het onbijt en de koffie en om iets voor 5.00u zijn we richting Ute gelopen, maar met een omweggetje, om niet vóór het huis langs te hoeven... het bleek namelijk uitgelekt te zijn, dat iedereen om 5.00u bij hen voor de deur zou staan voor het außerschießen, dus toen hebben ze wat anders bedacht. Zoals gebruikelijk werd er onder het slaapkamerraam het nodige vuurwerk afgestoken, maar nu stonden alleen de schoonouders van Ute voor de voordeur...er hing ook een brief in een koker in de deuropening  waarin in gedichtvorm geschreven stond, dat de verrassing helaas uitgelekt was en het daarom maar niet doorging...de schoonouders (die in het complot zaten) feliciteerden Ute hartelijk en wij konden een beetje een bedrukte stem horen van Ute en net toen ze haar schoonouder ''dan maar'' uitnodigde om binnen te komen, kwamen er opeens zo'n dertig man achter het huis weg en wij zongen allemaal ''happy birthday''...wat was dat ontzettend leuk! Dat gezicht van Ute!!
We zijn lekker buiten gebleven, want het was absoluut niet koud en ze moest haar program nog afwerken...in pyama...en het eindigde in de zwemvijver, daar waar gisteren wij nog samen aan de rand aanzaten te kijken naar onze kids die erin zwommen! Van het hoelahoepen, naar het touwtje springen, naar het voelen en raden van spullen, het proeven van verschillende soorten chocolade en toen kreeg ze een duikbril op, zwemvliezen aan en werd ze op een luchtmatras de vijver opgeduwd...na het natte pak werd ze door haar oom en tante meegenomen, die ernaast wonen en daar kreeg ze een tenue aan...met onderbroek en beha van haar tante (die de 70 gepasseerd is :-) ) en een jurkje met erop een bedrukt tshirt met haar eigen foto erop!
Toen konden we ontbijten, er waren twee heel grote Brezeln, belegt met veel kaas, vleeswaren, paprika, tomaat, komkommer, augurken, ei...die werden in stukken gesneden, er kwamen van alle kanten verschillende Kuchen, kannen vol koffie...en niet veel later werden er de eerste flessen ontkurkt...
Een aantal, waaronder Erik, moesten naar het werk en wij zijn tegen 8.30u, net als vele anderen naar huis gegaan, met de afspraak, dat we vanmiddag om 13.00u op de plek zijn, waar het verdere feest gevierd wordt!

1 opmerking:

Andre H zei

Gaaf hoor dat zijn nog eens leuke gewoontes,om een rond leeftijd getal te vieren en dan de dag zo te beginnen, goed begin is het .........