woensdag 10 juli 2013

Gezelligheid!

Even een teken van leven geven hier :-) , hahaha!!
We hebben gisteren echt een reuzegezellige dag gehad, het was gezellig en de locatie was super, echt! Onvoorstelbaar gewoon, de locatie was een onbewoond huis in Hüttendorf...dit huis is het oudershuis van de moeder van de ex-schoonzus van Ute....snap je 'm nog? Ute heeft nog altijd erg goed contact met haar en dit huis staat als het ware achter in de tuin (een hele grote tuin, met veel hellingen). Het oudershuis wordt alleen nog voor familie en vrienden gebruikt, als logeeradres of zoals nu, voor een feestje. Ik heb ernaar gevraagd, maar ze willen het niet verhuren of voor vakantiegasten verhuren, want dan hebben ze steeds 'vreemde' mensen over het grondstuk...het is een leuk huisje, met een slaapkamer, ruime eet- woonkamer, toilet, douche en een behoorlijk ruime keuken mt toegang tot een leuk balkonnetje! De keuken is nog compleet ingericht en al het benodigde is aanwezig. Omdat het zo oud is, zijn de deurposten heel laag en er zitten overal op- en afstapjes in het huisje, maar het is gewoon zó mooi en Erik en ik kunnen er beiden bijna niet bij, dat het er 'gewoon' maar staat...zó zonde! Maar goed, ze hadden zowel binnen als buiten allemaal biertafels neergezet, maar iedereen is buiten gebleven. Bij aankomst daar, met de hele groep waarmee we afgesproken hadden, hebben ze de gril aangestoken en zijn er hele ladingen vlees gebraden en erbij waren er twee soorten Kartoffelsalade, drie soorten rauwkost, bergen met Semmeln, schalen vol Kuchen, Monschnecken, Nussschnecken, Schaumrollen (die Thijs heeeeeel erg lekker vond :-) ) en vast nog meer, wat ik vergeten heb op te noemen...en weet je wat dan weer het mooiste is? Echt ALLES was zelfgemaakt!!!! Iedereen biedt zich ook gewoon aan om iets voor te bereiden, schoonmoeder kwam met de drie rauwkosten, Martina met twee soorten Kartoffelsalade, de Kuchen kwamen dus ook van alle kanten, ik had er zelf twee gemaakt en Ute zelf had alle Schnecken gemaakt. De hele middag werd er dus gegeten en eigenlijk was het de bedoeling, dat we als avondeten chili zouden gaan eten...ook dat is voorbereid door mensen die zich van te voren aan hebben gemeld! Manu had haar befaamde Putenchili voorbereid en er was nog een Rindchili en een Faschiertenchili...maar de magen waren zó vol, dat de pannen onaangeroerd zijn gebleven...voor vandaag hoeft dus niemand te koken, want de hele ladingen worden gewoon opgedeeld!
Het was de hele middag een komen en gaan van mensen, maar de meeste zijn toch bijna de hele tijd gebleven!

Ik had eerst tussendoor nog even weg willen gaan met de kinderen, voor als ze het lang vonden worden of vervelend zouden worden. Maar er waren veel vriendjes en vriendinnetjes, ze mochten kersen plukken (hebben ze goed gedaan, drie emmers vol), dat er niemand ook maar weg is gegaan tussendoor.
de kinderen vermaken zich prima!

Het was gewoon heel ontspannen en gezellig. De werkende personen kwamen achter elkaar later op
de middag er allemaal weer bij en zo hebben ze nog weer een sketch opgevoerd

de sketch...was geweldig!
en daarna weer verder vieren! Ondanks dat de jongens van ons tussendoor niet meer hebben geslapen en zo dus al vanaf 4.15u in de nacht op waren, hebben ze het zonder problemen tot 20.00u volgehouden, toen zijn we naar huis gegaan. Erik was met de fiets, net als Thijs. Jordy, Luuk en ik zijn lopend teruggegaan, wat toch zeker 20 minuten lopen was....thuis lekker gedoucht en toen het bed in en vanmorgen hebben ze heerlijk tot 8.00u geslapen!!! Ik mag de krant wel bellen, want ik denk niet dat dit in de vakantie nog een keer zal lukken...

1 opmerking:

huis tjokvol zei

echt oostenrijks feestje,leuk