vrijdag 5 juli 2013

Schulschlussfeier en balkon

Weer terug van voorlopig de laatste vrijdagse wandeling... in de schoolvakantie's gaan we in principe niet, kan zijn dat we wel eens een spontane wandeling met de kinderen maken, maar geen vaste prik in elk geval...negen weken.... Vanmorgen waren we met drie, alleen Martina, Sepp en ik! Het weer is perfect en het uitzicht was wederom geweldig...dit keer zijn we wel via de Rauchfangerwand terug gegaan met Sepp voorop, echt niet normaal gewoon! Die man is 73 en bij het afdalen langs zo'n wand daalt hij af alsof hij een gewone weg naar beneden loopt!!! Hij kent de berg als geen ander en kon onderweg dan ook leuke of wetenswaardige dingen vertellen, erg leuk en gezellig was het weer!!
 
De kleding'beurs' van gisteren...bleek een grote aanfluiting en ik was binnen een kwartier weer thuis! Voor kinderen was er een heel klein rekje met alleen joggingpakjes en niet zoals in het foldertje stond: leuke broeken, tshirts, sokken e.d. zo ongeveer alles bleek alleen voor volwassenen...dan maar in huis een kopje thee, nog voor het feest!
 
Het Schulschlussfeier was erg leuk! Het duurde een uurtje en in dat uurtje hebben de klassen de voorbereidde acts opgevoerd en het was niet langdradig of vervelend of een lange zit! Het was echt leuk, ze hebben allemaal erg hun best gedaan en er zaten heel grappige acts tussen, zodat de kinderen af en toe even moesten wachten om het gelach in het publiek te laten wegebben... Ze hebben nu een project afgesloten, wat vanaf 2011 al in de school de toon voert: ''Fit und froh durchs Jahr'' Ze hebben in die jaren de kinderen kennis laten maken met gezond leven, gezond eten en het bereiden ervan en vooral ook veel bewegen! Ze hebben al die tijd ondersteuning gehad van het GKK (Gebietskrankenkasse) en deze mevrouw was ook uitgenodigd, net als de burgermeester, die bij alles wordt uitgenodigd en ook keurig zijn gezicht laat zien! Aansluitend was er voor iedereen een gezonde Jause voorbereid door de derde en vierde klassers...wow! Tafels vol met belegde broodjes, met allerlei gezonde dingen erop, van sla, komkommer, wortels, paprika, radijsjes en veel soorten strijkbeleg met vis, kruiden etc. Ook gezonde spiesjes met aardbeien, druiven en heel kleine blokjes kaas, maar ook wel kleine stukjes Kuchen erbij dit keer...en het was erg lekker allemaal en er was genoeg voor iedereen!
 
Linksonder op de foto zie je de 'Frau Direktorin' (zo wordt ze ook steevast genoemd) en rechtsonder zie je de burgermeester...een heel normale, zonder pak!
 
 
En dan de balkonplantjes...die hebben echt een behoorlijke achterstand opgelopen door het koele voorjaar....maar het begint langzaam maar zeker steeds vrolijker te kleuren! Ik heb de bakken gevuld met twee kleuren geraniums en één soort Petunia's. Ik weet alleen nu al, dat ik het volgend jaar anders ga doen, minder geraniums en nog een ander soort erbij...ik kijk namelijk steeds bijna kwijlend naar het balkon aan de overkant...die was vorig zomer, toen we hier net waren ook al prachtig en nu weer! Echt wauw gewoon! Maar goed, dit is de eerste keer dat ik groots de balkonnen in kleur wil brengen en het gaat echt wel goed komen hoor, ik ben er al blij mee, maar het kan nog mooier...hieronder de kleurcombinatie van mijn bakken:
 

1 opmerking:

huis tjokvol zei

mooie kleuren van de bloemen zal vast prachtig staan,en wat een super leuk feest daar op school,en nu 9 weken vakantie,dat is een heel eind,ik vind 6 weken al lang genoeg hoor

fijn weekend
gr yvonne