dinsdag 27 augustus 2013

Kleding, Kindergarten en graafwerkzaamheden

Tjonge, het weer heeft wel een hele omslag gemaakt zeg...als ik naar de vooruitzichten kijk, dan lijkt het of de zomer bijna voorbij is. Temperaturen voor de komende week tussen de 16 en 20 graden!! Nou ja, gelukkig zitten ze er ook geregeld naast met de voorspellingen, daar hoop ik dan maar op.

Gisterenochtend zijn we ook opgestaan met regen...vandaar dat ik de kledingkast maar eens weer op de kop heb gezet en de jongens hadden er zelfs zin in!! Ze hebben van alles gepast, t-shirts, truien, broeken...ze zaten elkaar de gek aan te steken en uit te lachen als ergens de mouwen veel te kort van waren of er 'hoogwater' broekspijpen waren. Ook de winterkleding uit de keukenbank heb ik erbij gepakt, alleen de winterjassen en skipakken liggen nog op zolder. Uiteindelijk bleek er een volle zak weg te kunnen!! Het ruimt natuurlijk wel weer op, maar gelukkig krijgen we nog wel eens wat kleding van dees of geen toebedeeld, dus het is nog steeds niet kritisch, gelukkig maar weer! Alleen dus die jassen moeten nog gepast worden, daar moet zeker wel iets van bijgekocht gaan worden en de jongens zullen allemaal weer snowboots nodig hebben, want die zijn allemaal kapot weggesmeten na het afgelopen winter! Hahaha, al met al lijkt voor nu de schade nog wel mee te vallen!

Gelukkig konden de jongens tussendoor nog wel even buitenspelen...verder hebben we weer spelletjes gespeeld, er is gekleid, gelezen, geklierd, gespeeld en Luuk heeft nog een uur in bed gelegen, want helemaal 100% had hij het nog niet. Met Thijs heb ik gisteren de afspraak gemaakt (of eigenlijk in het weekend al) dat hij vandaag weer naar de Kindergarten gaat....min of meer voor mezelf (onszelf), maar ook voor Thijs. Hij heeft genoeg weken vakantie gehad, Thijs verveelt zich nu snel, gaat enorm zitten klieren, kan bijvoorbeeld een zieke Luuk op de bank niet met rust laten, of een lezende Jordy laten lezen...hij bulkt van de energie en ook al speelt hij veel buiten, het is blijkbaar niet meer genoeg, dus?! Op naar de Kindergarten! We hebben gelijk de benodigde spullen voor de Kindergarten bij elkaar gezocht, in de vorm van reservekleding, sportkleding en euh Stoppersocken...hoe heet dat ook alweer in het Nederlands? Van die sokken met gummidingen eronder, zodat ze niet uitglijden...die bedoel ik :-)

Vanmorgen zijn we dus iets eerder uit bed gegaan en we hebben Thijs weggebracht, hij had er in elk geval echt weer zin in!!

Verder is gisteren een man geweest van een grondverzetbedrijf (zoiets), nadat Erik gebeld had. Wij hebben namelijk een behoorlijk vochtprobleem. Dat probleem was voor ons al bekend toen we hier kwamen. De kelder is behoorlijk vochtig/nat aan de kant waar de kelder echt in de grond zit en het vocht trekt in de muren zover omhoog, dat het ook in het woonhuis van ons, aan dezelfde zijde merkbaar is...badkamer en slaapkamer van de jongens, daar blijven de muren in natte periodes nat, waardoor er iets later schimmelvorming ontstaat, die ik inmiddels al een aantal keren helemaal weg heb gehaald...het is gewoon niet gezond en al helemaal niet fris! Gelukkig zit het appartement een verdieping hoger en daar is er dan ook geen vocht. We hebben er de hele zomer geen last van gehad, omdat het dan simpelweg niet of bijna niet regent, maar de natte periode gaat er weer aankomen. Vóór de zomer was er de tijd niet meer voor, omdat er gasten zouden komen en tijdens het verblijf van de gasten wilden we niet de graafmachine aan het werk hebben. Aangezien we dit weekend nog een wissel van gasten hebben, die een week blijven en daarna geen 'vreemde' gasten hebben voorlopig, willen we het daarna laten doen.
De man heeft alles bekeken en uiteindelijk verteld wat er gedaan zou moeten worden, om het goed te krijgen...Erik wilde het eigenlijk zelf gaan doen en de man alleen alles uit laten graven, maar toen Erik hoorde wát er allemaal gedaan moest gaan worden....het huis zal aan twee zijden helemaal tot op de fundering uitgegraven moeten worden, aan de achterzijde zit de kelder helemaal in de grond en de zijkant voor de helft...de muren moeten worden behandeld, vervolgens geïsoleerd, dan met een noppenfolie ertegenaan, drainage en de regenpijp moet opnieuw gelegd worden, want die gaat wel de grond in, maar zit nergens op aangesloten...met andere woorden, het regenwater van het hele dak, blijft al jaren gewoon tegen het huis aanlopen/staan. Pfiew, dat is nog wel wat, maar we willen natuurlijk wel dat dit probleem, waar ongeveer heel Bleiberg al mee te maken heeft gehad of nog steeds heeft, opgelost wordt en als je het dan zelf gaat doen, zoals je dénkt dat het moet, ga je er spijt van krijgen...
We willen dan ook gelijk aan de achterkant van het huis, waar het nu een schuine helling is en waar je met regenachtig weer genadeloos onderuit glijdt, een vlak gedeelte laten maken, zodat we straks er een gedeeltelijke trap kunnen maken en een gedeelte waar het vlak is. De man heeft alle informatie die hij nodig heeft en kon ons al een schatting geven van de kosten...ahum, daar wordt je niet vrolijk van! Maar hij gaat het allemaal nog even narekenen en zal Erik daarover bellen, de man denkt ongeveer een week nodig te hebben voor de werkzaamheden...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja maak je borst maar nat zeggen we dan. Maar 1 troost, zou je zoiets hier in Nederland moeten laten doen, ben je heel wat meer kwijt. Wij horen nog al eens van de prijzen die in Oostenrijk voor grote klussen worden gevraagd. Dan denken wij bij onszelf, wat een koopje. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niets kost. Hoop voor jullie dat de begroting het toelaat. Geeft toch meer woongenot.
Groeten van Josina

Anoniem zei

Dat moeten wij eigenlijk ook laten doen volgens de makelaar maar de bouwkundige heeft dat niet genoemd. En bij ons zou het ook juist aan de kant zijn waar het niet meer in de berg zit zeg maar. Beetje tegendraads. Makelaar geloof ik toch al helemaal niet meer.
Nu na veel regen zijn de muren in de kelder niet nat of zo dus we wachten het nog even af...

Nederlanders in Irschen hebben het net laten doen.

Groetjes Corine