zaterdag 31 augustus 2013

Poetsen en 'Kaffee und Kuchen'

Het is wel genoeg geweest voor vandaag...eigenlijk wilde ik geen blog meer schrijven, maar ja...ik zit te wachten tot de Gugelhupf klaar is en uit de oven kan! Dan mijn tijd nog maar even benutten.

Vanmorgen zijn er weer gasten vertrokken en dus was de planning voor vandaag wel weer duidelijk, poetsen! De gasten vertrokken niet heel bijtijds...gelukkig komen onze nieuwe gasten morgen pas, want anders had ik wel tijdnood gehad...
Het appartement weer helemaal onderste boven gehad, dekens en kussens weer lekker uit het raam in het zonnetje, matrassen even op de kant, vloerkleedjes naar buiten om te luchten en uit te kloppen, lektuurbak opgeruimd, keuken helemaal nagelopen en gepoetst, badkamer helemaal gesopt, woonkamer gestoft...tussendoor koffie gedronken en wat later brood gegeten, matrassen weer terug, bedden opgemaakt, kasten uitgenomen, goed stofgezogen in alle hoekjes en gaten, tussendoor wasmachine constant laten draaien en de was lekker buiten opgehangen. Inmiddels was het al tijd voor het avondeten... Erik heeft gekookt en ook onze wekelijkse broodbestelling afgehaald, gesneden en in de vriezer gedaan. Erik heeft nog wat tegels gelegd, er is gras gemaaid, geveegd, de jongens bezig gehouden, koffie gezet...
Na het eten hoefde ik alleen nog maar te dweilen...en het balkon te vegen, bloemetjes te verzorgen en alle was af te halen...Erik heeft ervoor gezorgd dat de jongens gedoucht werden en heeft toen voor mij nog wat van zolder gehaald en aangezien ik mijn rug flink kon voelen, heeft Erik voor mij de trap gezogen en gedweild.

Toen was ik dus alsnog niet klaar...er moesten nog twee Kuchen gebakken worden!! Ik heb alles klaargezet en intussen heeft Erik papier, glas en blik naar de containers in het dorp afgevoerd, Thijs mocht nog even mee en toen Erik terug kwam, konden de jongens naar bed! Ik heb eerst een Blechkuchen gebakken, die had het minste baktijd nodig. Tussendoor een lading was opgevouwen en toen heb ik een basis voor de Gugelhupf klaargemaakt en er op de gok wat rozijnen, nootjes, vanillesuiker en een kaneelmengsel doorgedaan...zojuist heb ik deze uit de oven gehaald en het ziet er goed uit en het ruikt nog lekker ook! Hahaha, als die dan morgen ook nog smaakt is het helemaal goed!

Gasten die komen, daar heb ik altijd Kuchen voor klaar staan in de keuken van het appartement, dus ik moest toch bakken...maar normaal geen twee stuks! Dat komt omdat we morgen gaan wandelen!
Vrijdag ben ik met de jongens dus weer naar de Ochsentritt gelopen en aangezien we het er met de Kirchtag toevallig met een paar mensen meer over hadden gehad, die het niet konden vinden (die Ochsentritt), had ik al beloofd, dat we wel een keertje samen konden gaan...vrijdag heb ik met de jongens er wat foto's gemaakt en op Facebook gezet, om het die personen te laten zien en erbij de vraag of ze volgende week een keertje mee wilden! Daar werd gelijk op gereageerd en de vraag erbij of het ook in het weekend kon, dat kan! Maar het is niet bij de twee familie's waar het om ging gebleven, anderen die er met de Kirchtag ook bij zaten, heb ik gevraagd en die ook allemaal kinderen in dezelfde leeftijd hebben en Manu heeft een familie uitgenodigd. Hoeveel er morgen uiteindelijk mee zullen gaan, weet ik niet precies (in elk geval vier gezinnen buiten ons gerekend), maar het zal vast gezellig worden en ik heb er bij vermeld, dat er voor degene die zin heeft, aansluitend bij ons ''Kaffee und Kuchen'' zal zijn...vandaar dus! Hahaha, en dan gaan wij, de Nederlanders die hier een jaar wonen, de geboren en getogen Bleibergers de Ochsentritt laten zien :-)

1 opmerking:

Anoniem zei

Kan me voorstellen dat je je rug voelde. Je hebt heel wat werk verzet weer. Leuk dat je nu bij jezelf "Kaffee und Kuchen"hebt.
Veel plezier.
Groetjes van Josina.