donderdag 29 augustus 2013

Winterhuisje en bestrating

Thijs kan weer wat van zijn energie kwijt op de Kindergarten, maar Jordy en Luuk vervelen zich nogal...buiten spelen, binnen spelen, mee Thijs wegbrengen en ophalen...tja... vandaar dat Erik ze maar een project heeft gegeven! In de winter gaan de konijnen weer onder het balkon staan, zodat er de sneeuw niet op het hok kan komen en het hok ook niet nat wordt. Ook de ren zullen we er dan weer onder plaatsen (er ligt toch nog geen sierbestrating), maar ja, alleen de ren of het kleine, inmiddels bouwvallige huisje wat erin staat, geeft natuurlijk niet veel beschutting voor de koude winterdagen. Vandaar dat de jongens zich een buitenhuisje voor in de ren moesten uitdenken!
Ze gingen vol aan de slag, want eerst moest er een tekening gemaakt worden. Erik heeft ze even helpen denken met de maten en daarna moesten ze zichzelf even redden. Gisterenochtend gingen ze verder met tekenen, maar dan is het toch lastiger als dat ze gedacht hadden...want dan moeten er meer maten berekend worden en om het iets 'langduriger' en preciezer te laten worden, had ik gezegd, dat ze van elk onderdeel wat er moet komen, een tekening moeten maken, met overal de maten bij.... pfiew, dat viel tegen, terwijl Jordy dacht: ''oh, maar ik ben een echte knutselman, dat doe ik wel even...'' Hahaha, nadat ik het een poos aangezien had, ben ik bij ze gaan zitten en heb ze flink na laten denken en samen hebben we eerst de buitenwanden uitgedacht en de goede maten erbij gezet. Erik had ze inmiddels een emmer met het benodigde gereedschap klaargezet en het hout wisten ze zelf te vinden, want dat is nog wat over is van de boomhut!
 
Jordy en Luuk hebben helemaal uit zichzelf de workmate erbij gepakt en in elkaar gezet, de juiste planken opgezocht en met een rolmaat en potlood zijn ze gaan aftekenen. Ik heb ze tussendoor een paar keer gecontroleerd, waarna ze iets rechtere lijnen moesten maken bijvoorbeeld. Het zagen zijn ze mee begonnen, maar daarvan had Erik al voorspeld, dat het hout waarschijnlijk te dik is voor ze, om erdoor te kunnen komen, maar dan zou Erik ze na het werk helpen met het zagen. Vandaar dat ze gisteren na het eten samen zijn gaan zagen en alvast het eerste in elkaar gezet hebben en dit is het eerste resultaat:


Verder is Erik begonnen met een klein deel van de bestrating. Rondom het hele huis komt een pad, met tegen het huis aan een rand stenen, zodat het zand niet tegen het huis opspat als het regent. Het wordt een pad van een meter breed. Er komen bandjes omheen, zodat de stenen op de plek blijven liggen. Onder het balkon komt op den duur meer bestrating, zodat we daar een soort terras krijgen, waar je met een beetje regen ook nog lekker kunt blijven zitten.
Hieronder op de foto zie je het begin! Het pad zal straks beginnen bij het oprit, zodat je nergens meer over het gras zou hoeven lopen. De stenen die je in de rand ziet liggen, zijn stenen die uit de grond komen...de jongens hebben ze allemaal schoongewassen! Zo vol stenen is bij ons dus de hele tuin, zodra je de schep in de grond (probeert) te zetten, stuit je gelijk op de stenen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou jongens dat hebben jullie heel goed gedaan.
Goed van Papa om het aan jullie over te laten ,daar leer je het meest van .
Ga zo door !!!!!!
Groetjes oma Annie ......

Anoniem zei

Leuk dat de jongens er toch aan beginnen. Jong geleerd is oud gedaan.En die stenen zo rond om huis vind ik ook altijd leuk staan. Dus de jongens zijn echt "doeners". Van wie hebben ze het.......hahahaha.
Groeten van Josina