donderdag 3 oktober 2013

Finanzamt, heg en Dobratsch

Waar blijven de dagen? Ze vliegen hier echt ontzettend snel voorbij!
Gisteren ben ik naar het Finanzamt geweest, ik kon zo doorlopen en was gelijk aan de beurt, het formulier voor de Mehrkindzuschlag heb ik gelijk ingevuld en achtergelaten en het formulier voor de belastingaangifte 2012 heb ik meegenomen.
Ik ben doorgereden en heb nieuwe autoruitenwissers opgehaald, die Erik de dag ervoor besteld had en daarna bij de Reiter nog even een nieuw laken gekocht, om het tweepersoonsbed van het appartement af te kunnen dekken als het niet gebruikt wordt, voor de andere bedden had ik al lakens. Een paar boodschappen gedaan en toen nog even naar het Atrio, voor Thijs nog twee broeken gescoord en wat ondergoed voor de jongens en toen bij de grote supermarkt boodschappen gedaan en dan vooral boodschappen die ik bij onze winkel niet krijgen kan, gelijk het gespaarde kortingsboekje ingeleverd en hoppa, de kar boodschappen met 15% korting!

Erik en de jongens vermaken zich nog steeds prima met de heg, hahaha, die heg is ook wel zo enorm! Ik had een foto op Facebook gezet van de voortgang en toen kwam er gelijk een idee, om de stronken/staanders van de heg te gaan gebruiken als een soort palen en er twijgen doorheen te gaan vlechten...superidee! De stronken kunnen we niet uit de grond halen, een hele goede tip van de buurman namelijk...dat zou alle stevigheid van de schuine helling erachter wegnemen en bij heel nat weer, of sneeuw, kunnen we dan heel makkelijk last krijgen van een Murenabgang (het wegglijden van de bodemlaag op de rots) en daar zitten we natuurlijk niet op te wachten! Ik heb gelijk Google erop na geslagen en ook op Facebook kwamen er allerlei tips en aanbiedingen :-) binnen, heerlijk dat iedereen zo meedenkt!! Het zal toch volgend voorjaar pas worden, dat we daarmee bezig gaan, maar wat nu weg is, hoeft volgend jaar niet meer en dan hebben we nog even de tijd om precies uit te denken hoe we het gaan aanpakken!

Erik heeft, net als de vorige keren, 'last' van een ander ritme. Net als wanneer je vakantie krijgt van je werk, dan heb je vaak een dag of drie nodig om bij te komen en in een ander ritme te raken. Nu is er natuurlijk ook nog het feit, dat er géén werk is...ook al wil hij dat niet toegeven, dat vreet. Gisteren sloeg het eigenlijk opeens toe, nergens zin in, maar toch doorgaan met de klussen rondom het huis, ontzettend moe zijn en toch doorgaan, eigenwijs! Gelukkig kwam hij wel met een heel goed idee, hij zou vandaag gaan wandelen, de Dobratsch omhoog vanaf huis! Vanmorgen heeft Erik dus Thijs weggebracht en is gelijk met een rugzak op zijn rug de Dobratsch op gegaan! Al voor tien uur kreeg ik een sms, dat hij voor de Deutsche Kirche zat, met een heldere blauwe lucht en in de zon...iets wat ik hier dus niet heb! Dit is iets, wat Erik al vanaf vorig jaar wilde doen, maar het kwam er steeds niet van, te druk, te veel sneeuw...maar nu is het dan toch gelukt! Heerlijk hoor, even lekker genieten, even geen gedoe aan zijn hoofd. Hahaha, en aan de sms die volgde na mijn sms, kon ik opmaken, dat het vanaf nu wel vaker op de planning zal gaan staan!

Terwijl ik dus het eerste sms'je van Erik kreeg, dat hij op de Gipfel was, zat ik met mijn neus in de belastingaangifte...het verschil moet er zijn! Gelukkig is het geen heel ingewikkeld formulier, maar ik twijfelde toch twee keer. Ik heb gebeld en kreeg gelijk goede antwoorden, waardoor ik de aangifte nu dus al klaar heb!! Tjonge, daar kunnen die blauwe brieven in Nederland niet tegenop! Niks geen te moeilijke taal, geen moeilijk gedoe met berekeningen of percentage's van iets, als je belt, gelijk goed antwoord krijgen...tot nu toe, ben ik tevreden! Hoe de verdere afhandeling in zijn werk gaat, dat weet ik dan nog niet, maar daar gaan we vanzelf achterkomen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Erik,ik ben blij dat je zo vlot de top hebt gehaald geweldig en ga dit vaker doen ook met de kids en Karin,wij genieten mee.(O)pa en (O)ma