vrijdag 8 november 2013

Dag 4: KLAAR!

En de zoveelste lading steentjes die gebracht werd...en tevens net zoveel zand weer afgevoerd!

Tjonge wat hebben de mensen er hard aan gewerkt zeg! Er moest nog heel wat met de enorme drilboor losgebikt worden, maar de meneer wilde het echt helemaal zoals hij het in zijn hoofd had zitten en tot de laatste centimeters moest er gebikt worden, zodat de drainage helemaal goed kon komen te liggen.... De riolering is inmiddels helemaal aangelegd met de nieuwe buizen, ook de doorvoer naar binnen, wat een heerlijk gevoel zeg!
Ze hebben het helemaal alweer dicht zitten!! Morgen wordt het laatste materiaal opgehaald en zal de meneer zich de tuin uitwerken en mijn waslijnpaal weer terugplaatsen!


De oude strontput is gebruikt en daar is de drainage en het hemelwater op aangesloten, maar de put is niet heel erg groot volgens de meneer en er moet altijd een soort overloop zijn, dat noemen ze een 'Sickerschacht'. Er zat wel een Sickerschacht, maar heel klein, met een paar stenen en klaar...dat moest natuurlijk ook anders volgens de meneer, dus er is een flink gat gegraven, de overloop van de put hangt erin en onderin de Schacht ligt nog weer een drainagebuis en toen nog weer een hele lading stenen erin:

De jongens hebben het goed in de gaten gehouden, of de Sickerschacht wel weer goed glad gemaakt zou worden :-)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

En laat ne de sneeuw maar komen....
Groetjes van Josina

Anoniem zei

Net op tijd is de slotgracht dicht ;-) Gaat de keuken ook zo snel?

Veel plezier in de eerste sneeuw, hier is het grijs en nat.

Peter & Manuela

huis tjokvol zei

super