dinsdag 5 november 2013

De eerste dag...

De eerste dag van een flinke bouwput:
 Het leek redelijk voorspoedig te gaan, tot ze bij een meter diepte toch op rots stuiten...
je kunt hier zien dat de man op een rots staat

de toeschouwers

 
De riolering is ook zoiets, maar gelukkig gaan de mensen er voorzichtig mee om, zodat we ook de wc nog gewoon kunnen blijven gebruiken...al is het wel de bedoeling, dat de riolering in de komende dagen vervangen gaat worden!
Bij de foto hieronder kun je het probleem goed zien, het water sijpelt de grond uit!! En alles kwam gewoon rechtstreeks tegen het huis aan...en de keldermuur van het huis is in de grond een betonsteen, niet met folie of een speciale pap behandeld, met andere woorden, de hele muur is gewoon een grote spons!!
 
De eerste werkdag zat er opeens vlot op. De eerste delen rots konden ze redelijk met de graafbak van de graafmachine vergruizen en weghalen, in elk geval ver genoeg, zodat de muur goed vrij gekomen is. Nu zijn ze bij de hoek van het huis en daar gaat de rots weer de hoogte in en daar kunnen ze niet zo makkelijk verder. Morgen nemen de heren een speciaal apparaat mee om bij de hoek de rots weg te halen, want anders kunnen ze het alsnog niet waterdicht maken.... ik ben erg blij, dat we voor het bedrijf gekozen hebben en er niet zelf aan begonnen zijn!

2 opmerkingen:

huis tjokvol zei

wauw,wel super leuk dat je je ons zo mee laat kijken via de foto,s,succes

Anoniem zei

Wat een klus, maar gelukkig zijn Einheimische gewend om met rotsachtige grond om te gaan. Als "vlakke landers" zou dat voor ons toch een probleem worden.
Groeten van Josina.