maandag 3 februari 2014

Bereikbaar!

Zow, vanmiddag om 15.00u is de weg van Bleiberg naar Villach vrijgegeven! De andere kant op, richting Nötsch is nog wel gesloten, sinds gisterenavond, door omvallende bomen... vanmorgen ging iedereen er ook vanuit, dat vandaag de weg vrij gegeven zou gaan worden, het lawinegevaar was drastisch verminderd, door de vrieskou en net toen het er goed uitzag, viel er een boom om in een paar dorpjes terug, in de richting van Villach... gelukkig kon deze redelijk vlot geruimd worden en kon dus om 15.00u de wegversperring weg en mochten de geëvacueerde familie's eindelijk weer terug in hun huizen!!
We zagen vanmorgen wel opeens een vrachtwagen het dorp binnen rijden! Wij keken elkaar verbaasd aan, want we hadden nog niet gehoord dat het weer vrijgegeven zou zijn! Ik was iets later bij de winkel en het bleek dat ook de winkel (net als het Kurzentrum) een ''Antrag gestellt'' had (pfff, het nederlands???) om een levering te mogen krijgen...ze hebben er zelf een chauffeur bij moeten vinden, die het naar Bleiberg toe zou willen brengen, want dat mag een chauffeur weigeren in zo'n situatie! Nou ja, de schappen in de winkel begonnen nu toch wel gaten te vertonen, dus heel verkeerd was het niet! Mijn broodbestelling bleek ook onderweg in de vrachtwagen te zitten, de bestelling die ik normaal op zaterdag ophaal, ze vroegen of ze het gelijk af zouden bakken na aankomst, maar ik gaf aan, dat ze rustig aan zouden doen en ik het morgen wel op zou komen halen, dus ze hoeven het ook dan pas morgenochtend af te bakken...ik voelde mij niet tot de vele hamsters in de winkel behoren!
Hahaha, toen ik eerst in de winkel liep, wist ik nog niet dat er een vrachtwagen ook voor hen onderweg was, maar er liep iemand rond, die in deze periode op de enorme graafmachine rondrijdt, om de grote hopen sneeuw weg te brengen...de cheffin van de winkel verzocht de meneer vriendelijk maar dringend naar de apotheek te rijden, want 'haar' vrachtwagen stond er vast! De meneer liet zijn boodschappen staan en sjeesde direct naar de graafmachine! Dat is handig natuurlijk, ieder kent ieder en ieder helpt elkaar voort! De vrachtwagen kwam inderdaad aan, toen ik bij de kassa stond, het was de meneer met de graafmachine dus gelukt!

Net als gisteren...we zagen de Unimog rijden om alvast wat wegen schoon te maken en die reed overal netjes naar toe, maar niet naar ons....ik Whatsappte verbaasd naar de meidengroep, dat ze ons alweer over wilden slaan, echt, een paar seconden later bleef de Unimog op Landesstrasse stilstaan...twee minuten later kwam er een Whatsapp terug: ''Karin, ze komen nu bij jullie...'' Het bleek dat Ute wist dat de burgermeester weer op de Unimog zat en zij heeft gelijk gebeld, omdat hij toch naast het straatje stond! Inderdaad reed de Unimog ons straatje in, maar kon bij ons weggetje al helemaal niets meer beginnen en reed weg...vijf minuten later kwam er een graafmachine en die heeft netjes de boel vrij gemaakt!
Ook de brandweer houdt iedereen goed in de gaten...bijna dagelijks nemen ze een kijkje bij onze hoogbejaarde buren, ze bellen aan en vragen of ze iets nodig hebben...en DAT vind ik helemaal geweldig!!

We zullen dus zien hoe het morgen gaat! Morgen kan Erik dus ook weer naar het werk toe! De jongens hebben nog wel schoolvrij, al is de Kindergarten wel weer geopend.

Inmiddels zijn we weer helemaal in onze eigen woning getrokken! Gisteren hebben we nog heel even toch de schouders eronder gezet, ondanks de weinige energie, zodat we vandaag, samen met de jongens, niet de hele dag trap hoefden te lopen. De jongens hebben voornamelijk het eigen speelgoed teruggebracht naar de slaapkamer en ik heb de bedden gelijk verschoond en in orde gebracht.
Ook moesten we vanmorgen nog voor de verandering :-) een klein laagje van zo'n 10cm sneeuw van het oprit ruimen...tjonge, wat een spierballen zullen we hebben inmiddels!!


1 opmerking:

huis tjokvol zei

wauw wat een gedoe zeg,maar wel fijn dat ze elkaar dan zo helpen he,echt super,maar fijn dat alles weer een beetje begaanbaar is.