zondag 2 februari 2014

Code rood!

Langzaam gaat het de goede kant op...code violett is omgezet naar code rood, eentje lager. De Lawinenwarnstufe is van de hoogst categorie nummer 5, nu naar nummer 4 gebracht. De jongens hebben morgen dan nog wel geen school, besloten door de Landeshauptmann, omdat de situatie om naar school te komen nog te gevaarlijk is. Tja en verder...door de regen gisteren werd de sneeuw loodzwaar...dus om het oprit leeg te scheppen (je schuift er namelijk niets meer aan), had je flink wat kracht nodig! Gisterenavond kon ik dan ook mijn rug, schouders, nek en armen voelen...hahaha en de eerste blaar in mijn handen!! Vanmorgen was gelukkig het meeste wel weer over, totdat je natuurlijk de sneeuwschuif weer pakt...maar goed, er lag dan gelukkig ook niet zoveel als gisteren.
We hadden eerst gisteren een wandeling willen maken, maar door de regen hebben we dat maar niet gedaan. Vanmorgen zijn we gelijk na het ontbijt wel een ronde gaan lopen:
in de zomer staan hier prachtige bloemen in....


Aangezien er buiten de bewoners om, door de versperring van het dorp, niemand rijdt, kun je gewoon midden op straat lopen!


Tadaaaaa, hier is ie dan, de versperring aan de ene kant van het dorp:
Wij houden ons oprit en de bocht die we moeten maken om eraf te komen, heel netjes bij, maar ja...de weg naar ons toe is nog niet echt begaanbaar!!

Erik helpt Luuk om voor de zoveelste keer weer een hut te bouwen!

voor de duidelijkheid, Luuk stáát hier...


De tuin...maanlandschap!

Er zit verbetering in het weer, het sneeuwt nu af en toe nog en ook af en toe regent het. Vannacht zou er weer redelijk wat sneeuw kunnen vallen. Of Erik morgen naar het werk kan, hangt van de situatie op dat moment af! Op dit moment kom je met de auto niet eens het weggetje weg bij ons.
Daar waar we eerder netjes het gastenoprit vrij wilden laten, is dat dus echt niet meer gelukt!! We konden er geen kant meer mee op en dus is dat opritje nu beladen met een enorme muur van sneeuw...we hebben er gelukkig nog een paar weken voor om die weer leeg te maken!

Buiten het sneeuwschuiven om, zitten we binnen niet stil... de radiatoren hangen inmiddels en draaien ook al mee! Ik heb beneden de badkamer een flinke schoonmaakbeurt gegeven, de slaapkamer van de jongens is helemaal schoon, de grote kast staat in de woonkamer, de Speis staat dan weer op de plek waar eerder de kast stond...nu alleen de energie nog vinden om alle laatste spullen naar beneden te sjouwen...en die energie heb ik eerlijk gezegd niet meer... Het beneden wonen zal zich dus een dag verschuiven, de jongens kunnen morgen mooi helpen :-)

3 opmerkingen:

huis tjokvol zei

wauw wat een sneeuw,wel een mooi gezicht hoor,prachtig

Liesbeth zei

Prachtig hé,echt pakken sneeuw!! Hopelijk blijft het nu wat rustig...

Liefs,

Liesbeth

Anoniem zei

Wat een prachtige Foto's ,op deze manier een Zondag doorbrengen is niets mis mee ! Toch ......