Ik had inmiddels een A4-formaat papier vol geschreven en ik moest wat toevoegen...een tweede blad? Nee, dat is ook weer niet handig! Ik had nog een schrift liggen, dus daar heb ik keurig de recepten in opgeschreven nu. Een schriftje kun je tenminste op de goede bladzijde openslaan en op het aanrecht of op tafel leggen, zo hoef ik niet meer met handen onder het meel of een deeg naar de laptop te lopen! Ach ja, ik had al nooit van mezelf verwacht, dat ik nog eens zo ''veel'' recepten nodig zou hebben! Maar ja, pannenkoekenmeel kennen ze hier niet...het is nu ook niet moeilijk te maken, maar de hoeveelheden moet ik nog steeds nakijken! Blechkuchen had ik eerder nog niet gemaakt, nu kan ik ze al niet meer op twee handen tellen! En ook daar moet ik nog steeds de hoeveelheden van meel e.d. nakijken. Ook het recept voor pizzadeeg en de pizzasaus is handig om gewoon bij de hand te hebben...
Afgelopen vrijdag heb ik voor het eerst 'Drie in de Pan' gemaakt! We aten het geregeld bij mijn oma op de boerderij, maar ik had haar nooit naar het recept gevraagd...nu had ik een recept opgezocht op het internet, het vrijdag gemaakt en het blijkt gewoon een schot in de roos te zijn! Ze waren heerlijk, ook de jongens waren vol lof :-) en ik verander dan ook niets meer aan het recept, het staat inmiddels in mijn schriftje!
(onderstaande foto's komen van mijn mobiel...zijn dus niet superfraai...)
Nu ik het over de recepten heb...voor veel van de recepten heb je meel nodig...iets waar ik eerder (een jaar of drie geleden) heel hooguit een kilopak meel in de twee jaar voor de helft in de ton knikkerde, gebruik ik sinds we hier wonen kilo's per jaar!! Ik heb, sinds we in Oostenrijk wonen (een jaar en negen maand) toch zeker een 25 kilo meel verbruikt!! Hahaha, ik sta versteld van mezelf! Het zijn ook wel redelijk simpele recepten hoor, geen hoogstandjes, maar toch! Het gaat van de Blechkuchen naar de pizza, van Palatschinken (pannenkoeken) naar nu dus Drie in de Pan, van de oostenrijkse Reindling (die tijd komt weer met Pasen) naar de nederlandse gevulde speculaas, van een nederlandse Stol met (zelfgemaakte) spijs naar .... nou ja, dat onder andere dus! En er komt dus af en toe toch weer een receptje bij!
3 opmerkingen:
Leuk... Sinds wij in Duitsland wonen ben ik ook veel meer gaan bakken en koken zonder pakjes. Dus idd ook de bekende Blechkuchen. En deze is iedere verjaardag weer een succes. Ook bak ik cakes zonder pakejes. En dan gooi ik er van alles door (appel, rozijnen etc) en smaakt zoveel beter dan de pakjes van Koopman. Een fijne dag wens ik je.
Groetjes van Judith
Vooral doorgaan met al dat lekkers ....Gr.Ma.
super van je zeg,ik ben niet zo,n kook of bakfan,bij mislukt het allemaal ,tenminste het bakken dan.
Een reactie posten