woensdag 9 april 2014

Aanvragen en gehobbel

Helaas...we hebben geen douche meer in de kelder! :-) Hahaha, het is mij gisteren goed gelukt om het water uit het systeem te laten lopen, daardoor kon Erik de eerste voorbereidingen voor het eten al treffen en na het eten kon het water er weer op, alles ontluchten en de kachel doet het weer. Ik heb vanochtend toch nog maar even gecontroleerd, maar het is gelukkig droog!
Inmiddels ligt het egalisatievloertje in de slaapkamer van Luuk en Thijs, dus daar is de vloer nu ook klaar voor het laminaat!

Wat de aanvragen betreft voor het appartement...daar sta ik versteld van! Het zijn dan helaas wel veel aanvragen in periode's waar we al boekingen hebben, of er wordt een overlappende periode gevraagd, maar gewoon het idee! De laatste weken hebben we een aantal aanvragen gehad van o.a. Italianen, zeker vijf stuks! Ook van andere buurlanden hebben we er al een paar gehad. Waarschijnlijk verwachten de mensen dat we meerdere appartementen hebben...dat blijkt uit vooral de Italiaanse mails. Onze site heb ik niet in het Italiaans (alleen in het Nederlands, Duits en het Engels) en veel Italianen zijn niet erg goed in het Engels (hihi, ik geef ze geen ongelijk, is ook niet mijn taal), vandaar waarschijnlijk dat ze het per mail navragen. Ook de vraag of we een ''kamer met toilet en gebruik van keuken'' hebben, is al twee keer voorbij gekomen. Een aantal mensen mailden na mijn antwoord nog eens terug, of ik nog iets anders in Bad Bleiberg weet...toch leuk!! Ik doe, als wij geen plek hebben in de gevraagde periode, vaak een link of meerdere links mee van andere woningen of de site van de gemeente bijvoorbeeld, waar de onderkomens in Bad Bleiberg vermeld staan en natuurlijk probeer ik of ze niet net een paar dagen anders kunnen of willen, zodat het bij ons wel zou kunnen. Het blijft leuk op deze manier!

Tja en verder...ik heb mezelf sinds een week of twee een schop onder mijn achterste gegeven
:-) Ik voelde aan mezelf (niet eens aan mijn kleding) dat ik ergens rond de 'bovenlijn' van mijn eigen vastgestelde maximale gewicht zat...gewoon tijdens het lopen of af en toe rennen of gewoon ergens de berg op klauteren. Het gevoel dat er wat meer meehobbelde dan alleen ik! Nu ben ik absoluut niet van het dieëten, ik vind het niks en ik houd het ook niet vol en sinds we hier wonen, is het ook niet meer nodig geweest in die zin, maar ik ben de afgelopen tijd (maanden) meer gaan eten. Het middageten is langzamerhand uitgebreid met een extra boterham èn een cracker bij datgene wat ik normaal gesproken zou eten... en dan het snaaien...ik ben een zoetekauw, ik ben gek op chocolade! En in de ochtenden, onder het huishouden, erna of gelijk na het wandelen, was ik toch wel flink gaan snaaien...je weet dat je het doet, maar het is zo lekker! En twee weken geleden was ik er klaar mee. Het enige wat ik dan ook doe, is het middageten weer teruggebracht naar wat ik eerder at en het snaaien in de ochtenden is afgelopen, ik neem nu gewoon weer netjes een stuk fruit :-) Verder doe ik net als anders, ook in de weekenden, ik laat er niets om, want ik weet best waar ik het van gekregen heb (niet van de wind in elk geval). Ach en de weegschaal gaf idd exact de bovenlijn aan voor mij, met stip...nu, twee weken verder zit ik alweer op mijn ''lekkere'' gewicht! Heerlijk weer!
Mijn bovenlijn van gewicht is hier, wat ik in Duitsland altijd minimaal gewogen heb...ik zat er altijd wel wat boven, een kilo of twee zelfs... en sinds we hier wonen, ging vrij vlot een aantal kilo er zo af, natuurlijk door de stress in het begin, maar later toch vooral ook door de beweging die ik hier krijg en wat ik in Duitsland bij lange na niet had!! Een leuke bijkomstigheid van het hier wonen! Maar ik voel me weer lekker in mijn eigen lichaam, geen extra gehobbel meer :-)

1 opmerking:

Michelle zei

Karin succes! het gaat je lukken!