zondag 6 april 2014

Slaapkamers en pizza

Wij zijn ons weekend wel weer doorgekomen! Erik is gisteren weer druk geweest op de slaapkamers van de jongens en helaas, niet zover gekomen als hij gewild had, maar dat had weer te maken met extra dingen! Er moest toch nog weer even gebikt worden...de overgang van plafond naar muur gaat in het hele huis met rondingen, in plaats van hoeken van 90 graden. Nu is er natuurlijk de nieuwe muur geplaatst, met echte hoeken, maar die nieuwe muur is bij de kamer van Luuk en Thijs aan een bestaande muur doorgetrokken en ja, die bestaande muur had een ronding en die zat er nog...over het hoofd gezien, maar geen optie om het te laten, dus die ronding heeft Erik eruit gebikt en met gips aangesmeerd in een mooie hoek. Ook besloot Erik om dan gelijk de deur van de kamer van Luuk en Thijs (de voormalige Speisdeur) andersom te laten draaien. Dat zat al wel in de planning, maar dan voor later...wat voor nu in zou houden, dat de kamer eigenlijk niet zo zou kunnen worden ingericht als dat we zouden willen...en dat de deur heel raar de kamer indraait...en dat de jongens nog minder vloerruimte over zouden houden om te spelen...dus besloot Erik het kozijn eruit te slopen en zo te verbouwen, dat de deur nu naar buiten open draait! Tja, dat is natuurlijk wel het mooiste nu! Dan wordt het allemaal maar wat later, maar dan is het wel zoals we het willen en hebben de jongens gelijk de kamer goed! Het schuurwerk is allemaal klaar nu en het plastic is verwijderd, dus er is weer een normale toegang tot de slaapkamers!
Gisterenavond zijn we lekker uit eten geweest! We hebben heerlijk pizza gegeten in Nötsch! Oew, dat is wel weer een keer lekker hoor, gewoon gezellig met z'n allen eten bestellen, lekker kletsen, we hadden zelfs een kaartspelletje meegenomen :-). We hebben heerlijk gegeten!!

Ik heb weer even de oude doos open getrokken en een paar foto's van de voormalige Elternschlafzimmer opgedoken (op het moment toen wij het huis bekeken hebben en er nog niet woonden)...de slaapkamer die dus nu verbouwd wordt. Het meubilair zal bekend voorkomen, dat is het meubilair van de ouderslaapkamer van het appartement geworden, met wat aanpassingen hier en daar, maar het gaat dus nu vooral om de ruimte. Op onderstaande foto's zijn vooral de details dan wel weer erg fraai :-)


De foto hieronder is een oude foto van de Speis, de Speis die dus al niet meer bestaat, omdat deze ruimte bij de slaapkamer betrokken is... Je ziet hier wel hoe de draairichting van de deur is, als je bedenkt dat de muur rechts van de Speis eruit gebroken is, dan snap je, dat voor de huidige slaapkamer de draairichting echt totaal verkeerd was!

En dan hieronder een paar foto's van hoe het er nu uitziet...morgen ga ik de muren die een voorstrijk nodig hebben met voorstrijk behandelen. In de avonden gaat Erik de vloer leggen en die dekken we dan later in de week weer even af, om vrijdag te kunnen schilderen. Normaal zou het andersom het handigste zijn, maar het komt nu gewoon zo uit. Hopelijk kan Jordy dan in elk geval het komende weekend in zijn kamer slapen en Luuk en Thijs daarvoor zal het een aantal dagen later worden.
Op onderstaande foto zie je de toekomstige slaapkamer van Jordy, vanuit hetzelfde punt gemaakt als de eerste foto in deze blog (de foto waar je op het tweepersoonsbed kijkt). De radiator die er nu nog zit, gaat deze week nog weg en er komt een kleinere voor in de plaats, maar dan wat meer naar rechts:
En hieronder zie je waarvoor de nieuwe radiator wat meer naar rechts gaat komen, want hier zie je de nis waarin Jordy zijn stoere zitzak krijgt! Die nis wordt dus zijn relax-nis of lees-nis, met uitzicht op de Dobratsch!

En dan nog één foto van Jordy's kamer:

En dan de slaapkamer van Luuk en Thijs:

Op de onderstaande foto kijk je als het ware in de voormalige Speis. Het raam aan de rechterkant was dan ook het raam van de Speis en de deuropening dus ook:

Ik ben heel benieuwd hoe het er al uit gaat zien met alleen al een nieuwe vloer!! Dan wordt het een geheel! Het vloertje waar het kleed nu nog op ligt, de voormalige Speisvloer, die ligt een stukje lager...daar komt dus deze week ook nog een egalisatievloer overheen...
Het is leuk zo! De kinderen verheugen zich er al op, helemaal Jordy! Die kan niet wachten op zijn eigen bereik, zijn domein! Met een mooi nieuw bureau, de zitzak waar hij lekker kan lezen, een mooi schapje bij zijn hoge bed waarop een eigen wekker kan gaan pronken en een mooi bedlampje...
Luuk en Thijs moeten het eerst allemaal zien, die kunnen zich er beide nog geen voorstelling bij maken, maar dat komt vanzelf! Haha, in mijn hoofd is de kamer al helemaal ingericht!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

We nemen ons petje af voor het tempo waarin jullie het huis en de tuin klaarmaken.Fijn voor de kids dat de slaapkamers mooi opschieten .Groeten en xxxxx(O)pa en(O)ma.

huis tjokvol zei

geweldig,jullie gaan als een speer,succes nog verder

liefs yvonne

Andre H zei

Al mooi geworden hoor strak werk,