maandag 5 maart 2012

Alweer Scharlach en artsen

Nou, we hebben vanmorgen al een bezoek aan de kinderarts gebracht. Ik had Thijs eigenlijk meegenomen om 'm door de dokter toch nog even de keel na te laten kijken. Zijn gezicht ziet er al beter uit dan in het weekend, dus daar ging het mij eigenlijk niet zo meer om, de vlekjes op de rest van zijn lichaam zijn al minder vurig dan ze waren dus ach...maar ja, de kinderarts keek Thijs aan, hoorde aan wat we te vertellen hadden, keek bij Thijs in de keel en naar het gevlekte lichaam en constateerde dat het weer Scharlach is...Roodvonk dus! Ik vertelde dat dit toch niet kon, omdat Thijs dit pas geleden al gehad had, maar het blijkt dus, dat kinderen dit vaker kunnen krijgen...fijn! Dus toch weer aan de antibiotica en over een maand weer urine-controle, net als de vorige keer. Scharlach kan namelijk organen aantasten, waaronder de nieren.

Luuk heeft inderdaad weer slijm in zijn longen en aangezien de koorts van gisteren, vanmorgen weer weg was, hoeft hij nog geen antibiotica...maar als de koorts vandaag of morgen toch terugkomt, of hij wordt, net als gisterenmiddag, weer helemaal energieloos, dan moet ik alsnog een kuur voor hem ophalen, want dan kan hij longontsteking krijgen...
Ik heb gezegd dat ik met Luuk nu wel eens naar de longarts wilde...de kinderarts keek mij eigenlijk best wel verbaasd aan: ''Aber natürlich dürft ihr zum Lungfacharzt! einfach anrufen!'' Ik denk dat hij mij nu vreemder vind, dan ik hem, want ik moet daar nog steeds wel erg aan wennen, dat als je je kind door een specialist wilt na laten kijken, kan dat eigenlijk altijd...ik kreeg bijna het gevoel dat ik ontaard was en dat de kinderarts dacht: tjonge, ze is nog steeds niet naar de longarts geweest...tja...dat werkt dus hier allemaal iets anders dan dat we in Nederland gewend zijn...
Meerdere moeders en juffen wezen mij op een longarts in Rheine, die zou goed zijn! Daar heb ik dus ontzettend lang telefonisch in de wacht gehangen, tot drie keer toe en uiteindelijk halverwege mei zouden we terecht kunnen...ik heb de kinderarts weer gebeld en gevraagd naar de longarts in Nordhorn, of ze daar ervaringen mee hadden, de assistente was er met haar eigen zoon geweest en het schijnt een prima man te zijn. Ik heb daar naar toe gebeld en eind maart kunnen we terecht! De arts in Rheine heb ik dus weer afgebeld.

Nu we toch bezig zijn met artsen in Duitsland...Jordy heeft twee weken geleden een controle gehad bij de kinderarts, een gebruikelijke. De assistente wees op mijn bril en vroeg of Jordy al eens bij een oogarts geweest is...Nou nee, zolang de jongen goed ziet, hoeft dat toch niet? Het hoefde volgens haar ook niet per sé, maar omdat ik brildragend ben, kan ik de jongens alledrie 'gewoon' een keer bij de oogarts laten nakijken, als ik er een afspraak heb, kan ik een 'Überweisung' bij de kinderarts ophalen... nou ja, dat bedoel ik dus, dit is hier heel normaal! En alles wordt vergoed.

Geen opmerkingen: