dinsdag 6 maart 2012

Fietsen, besmettelijke ziekte's en een trip

Zojuist even heerlijk met Luuk en Thijs een eindje gefietst! Het zonnetje is er, al is het nog wel wat fris, maar toch...heerlijk!! Binnen wordt je ook niet beter en geen van beiden heeft koorts, Thijs ziet er echt veel beter uit in zijn gezicht en Luuk, tja, hij heeft gewoon zijn medicatie nodig en als hij zich dan redelijk rustig houdt, gaat het best goed. Ze waren vanmorgen al met de strijkkralen bezig geweest, Thijs had al geknutseld en ze hadden een half uurtje tv gekeken en na het fruit eten hebben we de jassen aangedaan. We hebben het oude station aangedaan, die ligt net aan de rand van het dorp, we hebben nog twee treinen voorbij zien razen, dat alleen al vinden ze geweldig, er lopen hanen en kippen rond...Thijs heeft geprobeerd ze aan het ''praten'' te krijgen, wat helaas niet lukte (hihi, Luuk stond erbij, zuchte eens diep en zei: ''T-hij-hijs, ze kunnen niet pra-tun!!''). Toen zijn we doorgefietst naar de steengroeve, waar ze even lekker konden klimmen en klauteren en waar Thijs met een stralend gezicht zei: ''het lijkt wel of we in Oostenrijk zijn hè, mama?''

Vanmorgen heb ik even de Kiga gebeld, om door te geven dat Thijs weer Scharlach heeft, zodat ze dat weten. Ik kreeg de juf van Luuk aan de telefoon en ze raadde eigenlijk aan, dat als ik de mogelijkheid had om ze de hele week in huis te houden, dat dan ook te doen...het hoeft niet natuurlijk, maar ze vertelde dat ze zowel gisteren als vandaag veel telefoontjes gehad hadden, veel kinderen zijn ziek en ze hebben nagenoeg allemaal wat anders, maar allemaal wel besmettelijke ziektes...ze noemde een aantal dingen op, waarvan je liever niet wil, dat je kind het krijgt. Zowel Luuk als Thijs zijn natuurlijk niet fit en dat zullen ze morgen ook niet zijn en ik hèb de mogelijkheid om ze thuis te laten...dus dat doe ik dan ook maar.

Vanuit Oostenrijk blijft het nog steeds wel erg rustig...ik weet, we hebben nog even, maar toch zou het ook wel fijn zijn om meer te kunnen regelen...de scholen hier opzeggen, de kinderen op de scholen in Oostenrijk aanmelden, orienteren op werk in de goede omgeving... vandaar dat Erik en ik alvast onze volgende trip naar Oostenrijk willen gaan regelen, om vanuit daar op zoek te gaan naar een huis en toch een aantal huizen selecteren om ze in ieder geval te bekijken, ook al liggen ze niet precies daar waar we naar toe willen...eigenlijk willen we dan ook wel het huis bezichtigen in Treffen, als het dan ook nog steeds te koop staat...de verkoopprijs is inmiddels gedaald en al zit het nog steeds boven budget, dan weten we in ieder geval of het aan verdere verwachtingen voldoet en of het iets is om in de gaten te blìjven houden.
Eerst moeten we natuurlijk weer iets voor de kinderen regelen...

Geen opmerkingen: