zaterdag 28 april 2012

Ferienwohnung en de huur...

Vanmorgen had Luuk een Turnier, hier in Bad Bentheim en aangezien dit een thuisturnier was, moesten wij het eten en drinken voor de verkoop regelen. Ik heb vanmorgen dus alweer bijna twee uurtjes achter de bar/balie gestaan om broodjes, koeken, muffins, koffie, thee e.d. te verkopen. Erik is met Thijs ook even meegeweest en later met Thijs naar de zwemles gegaan. Jordy wilde graag mee om te kijken, eigenlijk had Jordy ook een Spiel...maar dat werd me een beetje teveel van het goede en gelukkig wilde Jordy graag bij de handbal kijken. Daarbij komt ook nog, dat Jordy gisteren flink ziek was en zeker vandaag ook geen Spiel had kunnen spelen van de voetbal, maar gelukkig door de medicijnen van de Kinderarts was hij er vanmorgen alweer aardig bovenop en zo kon hij mee.

Gisteravond hebben we weer wat geregeld! We hebben een Ferienwohnung besproken, over twee weken en dan gaan we met ons vijfen weer naar Oostenrijk....we moeten nu gewoon verder, we moeten doorzetten, we moeten ter plekke een baan proberen te vinden en we willen ook graag het huis nog een keer bekijken. We wilden ook heel graag de kinderen, voor de uiteindelijke verhuizing, laten zien waar we waarschijnlijk naar toe zullen gaan, zodat ze zich er een beeld bij kunnen vormen.
Erik zag het niet echt zitten om een aantal dagen alleen te gaan. Er komt dan teveel druk op hem, om op zijn eigen manier een baan te 'moeten' hebben, voordat hij terug kan/wil komen....vandaar dat we flink overleg hebben gehad en van alles op een rij hebben gezet en ook voor mezelf wil ik weer verder kunnen...alles 'hangt' nu, niets is zeker en dat is natuurlijk niet fijn. We hebben dus gisterenavond op het internet gezocht naar een vakantiewoning voor ons vijfen (Karin, we komen dit keer dus weer niet bij jullie...), zodat we ook voor de kinderen wat meer tijd hebben en de omgeving kunnen laten zien, het huis kunnen laten zien en de school waar ze zeer waarschijnlijk naar toe zullen gaan. In deze week zullen we ook proberen voor Erik een baan te vinden en daarvoor van te voren afspraken maken, zodat er iets concreets is om naar toe te gaan. Ook een afspraak bij de bank zal er gemaakt worden en we willen regelen dat we een aantal uur de sleutel van het huis kunnen krijgen... we hebben nu een woning heel dicht bij Villach besproken, zodat we voor de meeste afspraken niet ver hoeven te rijden.
Eerst heb ik mijn ouders gisterenavond laat nog gebeld, we hadden namelijk al een uitnodiging voor een ontbijt staan....gelukkig willen ze die verzetten! We gaan dus over precies twee weken weg, voor een week. Dat is de week van Hemelvaart, dus voor Jordy hoef ik dan maar drie dagen vrijaf te regelen.

Tevens heb ik vandaag officieel de huur opgezegd van dit huis....er zit namelijk een opzegtermijn van drie maanden aan vast en aangezien we nu gewoon echt knopen moeten doorhakken en we geen zin hebben aan een aantal maanden dubbele woonlasten, heb ik vanmiddag de brief afgegeven bij de achterburen (de verhuurders).

We kunnen dus weer wat verder met het regelen en ja, we gaan er eigenlijk vanuit dat het allemaal gaat lukken....we zijn dus positief ingesteld....al is dat ook wel eng....

Geen opmerkingen: