woensdag 25 april 2012

Scannen, versturen en kinderarts

Erik krijgt de contactpersoon maar niet aan de telefoon bij Infineon, steeds de receptie eraan en de mededeling dat de mevrouw 'even' niet op haar plek zit...Erik heeft wel een rechtstreeks nummer, dus daar ligt het niet aan. Volhouden dus.
Gisteravond was er wel een mail van het bureau, dat blijkbaar de gegevens van de inschrijvingen verwerkt van Infineon. Dit bureau zit in München...tja, het is een internationaal bedrijf. Ze bedankten Erik voor de gegevens, alleen wilden ze nu ook graag papieren, in de vorm van diploma's, de Lebenslauf, het huidige contract....dit kon niet echt handig meegegeven worden bij de inschrijving en er werd bij die inschrijving zo vreselijk veel gevraagd, dat ze eigenlijk al een heel goed beeld hadden. Nu hebben we dus gisterenavond alle diploma's, certificaten (en dat zijn er best veel...) en het arbeidscontract zitten scannen...pffff, wat een karwei zeg.
Gelukkig heb ik vorige week van een moeder van Thijs zijn vriendinnetje gehoord, hoe je grote bestanden makkelijk kan versturen (tot meerdere GB's) en dat hebben we gisterenavond maar gelijk gebruikt! In totaal moest er bijna 30 MB verstuurd worden, dat was via onze mail wel gelukt, maar dan wel in minstens 8 mails...nu is het dus gelukt in één keer!!
Nu hebben ze dus bij Infineon alle diploma's, certificaten, arbeidscontract en de Lebenslauf...nu is het dus weer afwachten....waarschijnlijk op het bericht dat alles in het Nederlands is (behalve de Lebenslauf)....we hebben namelijk geen van dit soort zaken vertaald, het is ook een internationaal bedrijf en mijn gevoel zegt, dat als bijvoorbeeld alles in het Duits vertaald zou zijn, ze het dan het liefst in het Engels hadden gehad...dat is niet te hopen natuurlijk!! Ik heb bij verschillende personen navraag gedaan en de ene heeft echt een diploma láten vertalen (tegen een flinke vergoeding) en de ander heeft zelf vertaald en dat bleek prima te zijn en ik heb ook al eens gelezen dat er nooit naar een diploma gevraagd is....Erik heeft zoiets van: ''ik ben geen professor, zulke interessante diploma's heb ik niet''.
Afwachten dus, of er navraag gedaan wordt.

Verder moest ik vanmorgen nog langs de kinderarts. Nadat Thijs Scharlach heeft gehad, moest de urine na een aantal weken gecontroleerd worden op bloed, gelukkig was de urine schoon.
Luuk had gisterenavond ook zijn inhalator leeg...vanmorgen dus ook gelijk de lege meegenomen en erbij vermeld, dat deze dus niet afdoende is. Als Luuk namelijk last heeft van zijn longen, dan wordt het niet beter met de medicijnen. De kinderarts heeft de brief van de longarts nagekeken (daarin zou de longarts namelijk al vermelden wat Luuk moet krijgen, voor als de huidige medicatie niet voldoende zou zijn) en nu dus een sterkere vorm voorgeschreven, voor als hij echt last heeft en verder krijgt hij ook dezelfde voorgeschreven die blijken echt alleen als 'Vorbeugung' te zijn, een soort van 'voorkomen'. De ene mag Luuk maximaal 2x per dag hebben en de andere maximaal 4x, hmmm, dat wordt dus goed in de gaten houden! Hopen dat het hiermee beter gaat.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Karin,

Toevallig zag ik bij iemand van Facebook dat een vriendin van haar bij Infeneon werkt, alleen ken ik die vriendin verder niet. Wel grappig kom ik het ineens tegen.

Wij hebben diploma's ook niet laten vertalen. Roel heeft wel een zeugnis in het duits gekregen van zijn vorige werkgever. Misschien kan de huidige werkgever van Erik alvast zo'n getuigschrift geven daar zijn ze hier ook erg dol op.

Groetjes Corine