vrijdag 5 oktober 2012

Hout, Energieberater, auto

Het hout is binnen!!





Samen met de jongens heb ik gisterenmiddag al zo'n 3 kuub naar binnen gebracht. Er wordt ook een groot deel onder het balkon gestapeld. Nu hoeven we in de winter niet steeds naar buiten om hout te halen...hahaha, lekker lui!

Erik heeft zich gisterenavond ook nog iets langer dan een uur in het zweet gewerkt...

...en dit wacht ons vandaag nog....

Gisterenochtend is de Energieberater geweest. Hij heeft alles doorgenomen en opgeschreven. En om in elk geval de Förderung in aanspraak te kunnen nemen, moeten we buiten de vensters en de Dämmung dus nog echt iets extra meenemen...een voordeur telt niet als derde punt, maar valt bij de vensters in het rijtje. Voor een berekening neemt hij nu de isolatie van het kelderdek erbij mee...nou, het moet al wel heel gek lopen, willen we die Förderung nog door laten gaan. Het is namelijk zo, je moet wel alles eerst zelf betalen, de Förderung krijg je dus pas achteraf. We hebben rekening gehouden met nieuwe vensters en een nieuwe voordeur en voor de Dämmung was het nog even afwachten, want we hadden nog geen offerte binnen gekregen...hadden, gisterenmiddag, toen ik met het hout aan het kruien was, toen kwam de meneer langs om de offerte langs te brengen...wow, we hadden navraag gedaan bij Martin, wat hij ongeveer heeft betaald voor zijn huis, maar deze huidige offerte voor ons, ligt toch zeker € 7000,- hoger....tja...dat zal er volgend jaar nog niet in zitten waarschijnlijk en dan zouden we ook nog het kelderdek moeten isoleren....
We wachten de uitslag van de Energieberater af, die zal zo ongeveer midden volgende week komen. De meneer was heel vriendelijk gisteren en hij wil ons echt helpen met bepaalde zaken. Hij heeft bijvoorbeeld gewaarschuwd dat we de offertes goed na moeten kijken, dat alle materiaal er wel bij in staat...ze 'vergeten' nog wel eens iets te noteren, waardoor de eindrekening een stuk hoger uitkomt. Hij heeft aangeboden de offertes na te kijken, of alles wel vermeld staat...netjes toch?

Gisterenmiddag heeft Erik een auto bekeken! We hebben er van de week in een avond een paar uurtjes aan besteed, om het internet af te struinen. We hadden een aantal auto's gezien, maar allemaal wel veel verder weg. Daarom wilden we morgen eigenlijk naar Oberösterreich, om daar een auto te bekijken....eigenlijk belachelijk ver weg natuurlijk. Erik wil het liefst een bepaald model van een auto, maar dat model staat ontzettend weinig te koop in Oostenrijk (binnen ons budget). Mij maakt het niet veel uit, ik weet alleen dat wij dus al zeker negen jaar Peugeot rijden en dat het ons heel goed bevalt. Eergisteren hebben we nog weer gekeken en toen kwamen we opeens een auto in Villach tegen, niet het model wat Erik wilde, maar op zich wel met het voor ons goede bouwjaar, kilometers, merk en nog een aantal technische dingen, waar Erik dan weer op let. We hebben natuurlijk ook een budget voor een auto en daar moet het wel binnen blijven èn we willen ook graag van onze huidige auto (op duits kenteken...nog steeds dus, héél strafbaar inmiddels...) af....
Erik heeft gisteren dus al gekeken en vind het een mooie auto, ziet er goed uit, ze hebben even over de prijs gesproken en morgen gaan we met ons allen er naar toe...de keurmeesters gaan dus ook mee!!

Geen opmerkingen: